• Načítám...
>

Praha 6 nabízí výměnu školních potřeb

  • 20. srpna 2019,
  • 23:51,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Vyměnit si školní potřebu anebo pomoci těm, kteří to potřebují, můžete v rámci nového projektu Pošli aktovku dál. Jedná se o výměnu pro jedny nepotřebných a pro druhé potřebných školních pomůcek, kterou zorganizovala městská část Praha 6.

Reklama

Praha 6 chce některým rodičům usnadnit pořízení školních pomůcek. Spustila proto projekt pod názvem Pošli aktovku dál.

"Lidé si už takto ve větších rodinách nebo v komunitách vypomáhají, že si věci předávají. Já jsem z větší rodiny a naše děti a naši známí vytvářejí jednou za čas vždy takovou burzu. A jednu moji neteř napadlo, proč to neuděláme také jako radnice. Tak jsme to zkusili. Zapojil jsem do toho asistentky, které byly ochotné spoluvytvářet celý ten koncept," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Aktovky, penály a další školní pomůcky, které jsou zachovalé a nevyužíváte je, můžete přinést do budovy Úřadu MČ Praha 6. Věci jsou následně vyfocené a fotky vystavené na facebookových stránkách, kde si z nich mohou případní zájemci vybírat.

"Mohou je přinést v pondělí a ve středu na úřad do mé kanceláře, kde jsou s tím asistentky seznámené, že je dají na správné místo a správným způsobem vyfotí a zase dají na facebook tak, aby to zviditelnily pro lidi, kteří by se proto mohli zastavit," řekl Marián Hošek.

Akce má podle radnice jak sociální, tak ekologický rozměr. Výměnou se zamezí plýtvání a zbytečnému odpadu.

"Kdo má něco, co je použitelné, kvalitní, ale už to nepotřebuje, může to zprostředkovat někomu druhému, kdo to potřebuje. Myslím, že k té ekologické výchově by to mohlo patřit," řekl Marián Hošek.

Věci, které na radnici zůstanou nevyužité, plánuje Praha 6 darovat pěstounským rodinám a na charitu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu