• Načítám...
>

Praha 6 rozšíří parkovací zóny

  • 10. srpna 2019,
  • 16:05,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Parkovací zóny se v Praze 6 rozšíří do dalších lokalit. Obyvatelé, kterých se tato změna týká, si musí na úřadu městské části vyřídit potřebná parkovací povolení. Do budoucna by vedení Prahy 6 rádo rozšířilo tyto zóny po celém svém území.

Reklama

Ještě letos čeká Prahu 6 další rozšíření modrých parkovacích zón. Plánované datum, od kterého se v některých lokalitách změní systém parkování, je 18. listopadu.

"Nově máme zatím přislíbeno rozšíření do oblasti Ořechovky, části Střešovic, které se říká Na Bateriích, části Hanspaulky a potom celé Sídliště Dědina," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

Pro obyvatele z těchto lokalit to znamená vyřízení parkovacího povolení. 

"Každý občan, který má trvalé bydliště v MČ Praha 6, si může zažádat o to parkovací povolení. Neznamená to, jestli je zrovna v jeho dané ulici modrá zóna nebo ne. Jde jen o to, že ti občané, kteří tam bydlí v těch nově rozšířených parkovacích zónách a toto parkovací povolení ještě nemají, musí si ho zařídit, tedy dojít na úřad MČ," řekl Jiří Lála.

Vedení MČ by tyto zóny chtělo rozšířit po celém svém území. Vše ale záleží na rozhodnutí magistrátu.

"My máme platné usnesení naší MČ, že stále požadujeme rozšíření na celou MČ. Ale díky rozhodnutí magistrátu to musíme dělat etapovitě," řekl Jiří Lála.

Další rozšíření modrých parkovacích zón čeká Prahu 6 příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu