• Načítám...
>

Praha 6 odměnila žáky za sběr použitých baterií

  • 14. ledna 2020,
  • 22:32,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Praha 6 ocenila mateřské a základní školy z účast v ekologickém projektu. V rámci něj měli žáci za úkol sbírat a následně odevzdat použité baterie. Projektu se v Praze 6 účastnili poprvé a v budoucnu chtějí pokračovat.

Reklama

Praha 6 odměnila snahu místních mateřských a základních škol, které se společně s MČ účastnily projektu, který si kladl za cíl nasbírat a odevzdat co nejvíce použitých baterií všeho druhu. Ocenění si žáci převzali z rukou radní Marie Kubíkové.

"My jsme do toho samozřejmě rádi zapojili i naše školy a školky a také střední školy. Dnes byl první ročník, kdy jsme vyhodnocovali jednotlivé objemy, které se vybraly ve školách a školkách," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

V některých zařízeních se žákům podařilo nasbírat až přes 40 kilogramů použitých baterií. V rámci předávání také některé učitelky seznámily své kolegy s tím, jakých dalších ekologických projektů se ještě mohou účastnit. Např. projektu Recyklohraní.

"Děti se zábavnou formou dozvídají, jak šetřit životní prostředí. Děti sbírají baterie, vysloužilé elektro, zářivky, žárovky a cartridge. Za to dostáváme body a za to plnění těch úkolů také dostáváme body. A potom si v tom projektu mohou děti za to vybírat různé odměny," řekla Eva Radkeová, učitelka.

anketa

Cenu si převzala také MČ Praha 6 za to, že se jí podařilo nasbírat a do sběrného dvora odevzdat bezmála 600 kilogramů použitých baterií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu