• Načítám...
>

V Praze 6 vznikl kuličkový areál

  • 20. května 2020,
  • 14:09,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

Praha 6 se může pochlubit novinkou v podobě kuličkového hřiště. To vzniklo na základě návrhů občanů za téměř dva miliony korun a k vidění je na sídlišti Na Dědině. Více už v následující reportáži.

Reklama

Děti ze sídliště Na Dědině v Praze 6 mají důvod k radosti. Vznikl zde totiž nový kuličkový areál, který je první svého druhu v metropoli.

"Kuličkový areál si vymysleli sami zdejší obyvatelé, kteří se inspirovali v jižních Čechách. Následně lidé o tomto projektu hlasovali v rámci participativního rozpočtu a vybrali ho k realizaci, " říká Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

"Základ kuličkové dráhy tvoří kameny a beton. Její povrch je z polyuretanu, tedy bezpečnostního povrchu, který se používá na dětských hřištích. Je voděodolný a bezepečný, " říká Dušan Šmíd, zhotovitel kuličkového hřiště.

Nový herní prvek nabízí dětem nepřeberné množství využití. Od rychlé dráhy až po tu nejpomajelší či průlez ve tvaru tunelu.

"Základ je, si to představit si to jako třeba sjezdovku v Itálii, kde jsou sjezdovky ze všech stran kopce. A zde máte také kuličkové dráhy ze všech stran kopce. Jsou zde skokanské můtky, boule či rychlé a pomalé dráhy, " říká autor kuličkového hřiště, Viktor Drobný.

Moderní kuličkové hřiště vyšlo zdejší radnici na téměř dva miliony korun a pro veřejnost bude otevřené bude celoročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu