• Načítám...
>

Galerie Skleňák vystavuje díla Minářových

  • 29. května 2020,
  • 17:49,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

V Galerii Skleňák je k vidění výstava mozaik a fotografií. jejich autory jsou otec a syn Minářovi. Jejich práce tu budou vystaveny až do 8. června.

Reklama

Galerie Skleňák hostí výstavu otce a syna Minářových. K vidění tu je téměř 30 mozaik a fotografií.

"Je to výstava rodiny Minářových, která už po 4 generace žije v Praze 6. Vidět tu můžete překrásné mozaiky a fotografie," říká Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

Všech 12 vystavený mozaik je vyrobených z recyklovatelných materiálů. 

"Já se mozaikami zabývám jenom jako koníčkem. Jinak jsem stavební historik, takže je to vyloženě zájmová činnost. Ta nejzajímavější díla jsou většinou přepisem nějakých starších historických obrazů nebo jiných děl. Vesměs se ale primárně jedná o to, že jsou to recykláty, do kterých kromě svého času a lepidla nic nevkládám," říká Ivan Minář, autor mozaik.

Fotografie Ivana Mináře staršího zachycují věci, které pomalu mizí z našeho života.

"Je v tom nějaký prvek nostalgie a nějakého tajemna. Vždycky mají nějakou skrytou myšlenku," říká Ivan Minář, autor fotografií.

Díla jsou za výlohou Galerie Skleňák k vidění až do 8. června. Oficiální uvedení výstavy doplnil křest knihy posmrtně vydaných pamětí Františka Bauera.

"Ta kniha, to jsou paměti, které napsal můj prastrýc. Napsal je v době, kdy po roce 1949 byl perzekuován, sledován tajnou policií a bylo mu zakázáno veřejné působení," říká Ivan Minář, autor mozaik.

Publikace by měla vyjít v letošním roce. Na jejím vydání se podílí Národní archív.





Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu