• Načítám...
>

Rekonstrukce Dejvické 4 v Praze 6 je hotová

  • 15. prosince 2021,
  • 8:19,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

Rekonstrukce domu Dejvická 4 je u konce. Započala v roce 2018. Nově budou v rámci budovy k dispozici kanceláře, byty a v suterénu vznikne v budoucnu i nová restaurace.

Reklama

Opravy domu na rohu Dejvické a Bubenečské ulice v městské části Praha 6 jsou u konce. Dům zůstával více než než deset let prázdný a v havarijním stavu.  

"Je to klasická dejvicko - bubenečská zástavba z 20. let minulého století. Bývala tady radnice, bývala tady policie, pamětníci z druhé poloviny 80. let si sem chodili pro řidičáky, chodili si sem pro pasy. A potom poslední, co tady bylo, bylo sklenářství, takzvaný Skloservis. Ten byl hodně slavný a skončil už v roce 2008. A od té doby tato budova stála a čekala na rekonstrukci," říká Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Rekonstrukce započala v roce 2018 a její realizace byla plánována na jeden rok. Na začátku oprav byl však odhalen havarijní stav statiky budovy, který samotnou rekonstrukci prodloužil. 

"Prakticky se zjistilo, až po odstrojení, odtěžení vrstev, oklepání omítek, že statika je v havarijním stavu. Že do obvodového pláště musely být vetknuty ocelové konstrukce, které byly svázány železobetonovými stropy. A našlo se tady spoustu věcí, které v průběhu let nebyly zaneseny, jakože byly dělány a to pak samozřejmě prodlužovalo i prodražovalo celou výstavbu," dodává Zdeněk Hořánek, radní MČ Praha 6.

Suterén a přízemí domu budou sloužit jako restaurace. V rámci budovy jsou k dispozici i kanceláře a nové byty.

"To, co vidíte za mnou, to je proslulá dejvicko - bubenečská střešní krajina. To je bonus, který budou mít nájemníci v nejvyšším podlaží. Ale pod námi jsou ještě další dvě patra bytů, všechny jsou pronajaty. A to výběrové řízení na druhé nadzemní podlaží, to jsou kanceláře, v tuhle chvíli běží. V posledním třetím patře bude sídlit Odbor kultury, sportu a volného času a potom tam pravděpodobně bude sídlit Oddělení klíčových investic městské části Praha 6," vysvětluje Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Celkové náklady oprav se vyšplhaly na 108 milionu korun bez DPH. Městská část počítá s výnosem kolem 6 milionů korun ročně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu