• Načítám...
>

Praha 6 udělila ceny Zlatá vařečka

  • 6. října 2023,
  • 15:13,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř dvacet jídelen mateřských a základních škol Prahy 6 se proti sobě utkalo o titul Zlatá vařečka. Ocenění byla rozdána hned ve třech kategoriích. O vítězích rozhodovala odborná porota.

Reklama

Písecká brána hostila druhý ročník soutěže Zlatá vařečka. Jednalo se o akci, která byla přehlídkou nejlepších pokrmů z téměř dvaceti školních jídelen z městské části. Jejich úkolem bylo připravit studené pokrmy z podzimních surovin.

"Akce, která by měla být takovou poctou a poděkováním všem zaměstnankyním, to znamená paním kuchařkám, celému personálu školních jídelen, hospodářkám ze školních jídelen za to, že pečují celoročně o žáky našich šestkových škol. Já jsem chtěla říct, že to, že tady máme takové školní stravování je něco, za co bychom měli být vděční, protože si myslím, že jsme jedna z mála zemí v Evropě, ale možná i po světě, která nabízí skutečně takhle kvalitní teplé jídlo uprostřed dne," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka MČ Praha 6.

"Máme tady velice pestré pokrmy - sladké, slané, máme tady i přesnídávky. Ale abych řekla pravdu, tak jsem se neřídila pouze chutí, ale koukala jsem se i na jednotlivé recepty a na to, co je v nich obsaženo," řekla Eva Kalembová, nutriční terapeutka.

Ocenění byla rozdána hned ve třech kategoriích, a to Cena diváků, Cena radnice Prahy 6 a Cena odborné poroty. V ní mimo jiných usedl také účastník televizní kuchařské soutěže.

"Pro mě jako amatéra, po tom, že se člověk ukázal v soutěži MasterChef, to ze mě nedělá žádného odborníka. Tyto dámy jsou mnohem zkušenější, mnohem větší odborníci, než jsem já, ale co mě dneska hodně zaujalo, je rozpočet, se kterým musí ony vařit. Já když vařím a připravuji degustační menu, tak se pohybuji v řádu sto korun, možná tisíce korun na jídlo a ony se pohybují kolem deseti korun. Když jsem se dneska dozvěděl, že musí uvařit jídlo pro dítě za padesát dva korun, oběd, polévka, hlavní chod, nevěřím tomu, že to dokážu, ale vyzkouším to. Jsem na to strašně zvědav," řekl Luboš Novotný, účastník soutěže MasterChef Česko 2022.

"Ochutnal jsem různé věci, které tady měli. Nejvíce mi asi chutnalo to pyré, které tady měli," řekl František Srb, nejmladší porotce.

Mezi oceněnými pokrmy byly například mrkvové šátečky s hruškovou náplní nebo pomazánka z červené řepy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu