• Načítám...
>

Praha 6 hledá řešení nepříznivé dopravní situace

  • 1. června 2018,
  • 20:53,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Dopravní situace v Praze 6 není dobrá. Kolony aut čekajících desítky minut trápí nejen řidiče, ale i místní obyvatele. Podle některých zástupců radnice Prahy 6 je potřeba začít co nejdříve jednat a zahájit opatření. Ta by se však měla dotknout i suchdolských občanů, kteří odmítají silniční okruh, který by vedl přes jejích území.

Reklama

Silniční okruh pod Suchdolem a koncepce pražské dopravy. To byly hlavní témata debaty, které se zúčastnili suchdolští občané a zástupce radnice Prahy 6.

"Jsme na stejné lodi, jako obyvatelé Suchdola. Oni mají svůj problém s tím, že nechtějí okruh přes své území a my máme velký problém s tím, že tam máme městský okruh, Malovanku, velmi frekventovanou křižovatku. Já tomu říkám kráter nebezpečný. Máme tam přeplněnou Karlovarskou, Bělohorskou, Patočkovu, Evropskou, Jugoslávských partyzánů," řekla Eva Smutná, místostarostka MČ Praha 6.

Podle místostarostky Prahy 6 Evy Smutné je situace neúnosná v obou MČ a je potřeba ji co nejrychleji řešit. 

"Chystáme také svá opatření. Tak, jako oni blokují, tak my jsme připraveni udělat světelné závory, blokovat ty silnice. Jak v křižovatce Malovanka, tak na Bělohorské i Evropské. Lidé už jsou naštvaní, protože se v podstatě nic neděje," řekla Eva Smutná. 

Podle odborníků i politiků v podstatě neexistuje varianta, která by byla nejlepší pro obě strany. Smyslem debaty tedy bylo otevřít toto palčivé téma a vyvolat diskuzi.

"A proto jsme byli na Suchdole dnes i vysvětlit naše stanoviska a pokusit se najít nějaký průnik, což si myslím, se ne úplně povedlo. Ale říkám, že každá bouřlivá diskuze vede k tomu, že účastníci se nad věcí zamyslí a je potřeba najít s nimi nějaká východiska," řekl Roman Mejstřík, radní MČ Praha 6. 

Nejvíce skloňovanou variantou byl silniční obchvat, který by vedl Suchdolem. Místní se však bojí zvýšení kamionové dopravy v jejich MČ. Řešení dopravní situace je v tuto chvíli běh na dlouhou trať. Vedení radnice Prahy 6 proto plánuje zorganizovat další veřejné debaty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu