• Načítám...
>

Praha 7 bude mít nová mlžítka

  • 26. června 2017,
  • 17:51,
  • PRAHA 7,
  • Věra Dušková

O komfort lidí v ulicích Prahy se během horkých letních dní starají kropící vozy i pítka. K nim musíme připočítat ale i mlžítka, která sice osvěžují jen velmi omezený prostor, ale jsou velmi oblíbená. Praha 7 proto nyní přišla s nápadem nenáročných mobilních mlžítek. Ta se dají nainstalovat i nezávisle na vodovodním potrubí.

Reklama

V letních měsících všechna větší města řeší stejný rébus - jak osvěžit rozpálené ulice.

"Ve městech je velké horko každý rok, jak se mění klima, a naším cílem je samozřejmě dostat vodu do ulic. Existují určitá pítka, fontány nebo mlžítka, která historicky byla, ale ta jsou poměrně drahá. Některá dlouho nefungovala, teď se nám jedno podařilo zprovoznit na Ortenově náměstí a v parku Tusarova. Ale vzhledem k tomu, že není možné dostat potrubí úplně všude, tak jsme přišli s nápadem, jak to vyřešit co nejlevněji a nejjednodušeji," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7.

A tak se v ulicích Prahy 7 objeví lehká přenosná mlžítka, která nepotřebují být napojena na vodovodní potrubí, protože se prostě namontují k obyčejné hadici. Kapacitu kropícího vozu samozřejmě takové mlžítko nemá, ale konkurovat dokáže.

"Ten vůz vytváří aerosol, který je vlastně vystřikován za vozem, a tím se snižuje přízemní ozon a zároveň se snižuje prašnost," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

"Kropící vůz v těch parných dnech prostě projede a za 10 minut už o té vodě nevíte. Kdežto ten efekt toho mlžítka je trvalý, a může to přes ten horký den mlžit dle potřeby vlastně nonstop," řekl Ondřej Mirovský.

Ale obyvatelé vyprahlých měst jsou v létě vděčni za každou kapku vody, ať už pochází z pítka, mlžítka či kropícího vozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu