• Načítám...
>

Praha chce zrekonstruovat Maroldovo panorama

  • 3. července 2018,
  • 9:11,
  • PRAHA 7,
  • Kristýna Svobodová

Pražský magistrát si nechá vypracovat projekt rekonstrukce Maroldova panoramatu na Výstaviště v Praze 7. Expozice Bitvy u Lipan by se tak konečně mohla dočkat modernější budovy a tím i vyšší návštěvnosti.

Reklama

Maroldovo panorama Bitvy u Lipan je ve špatném stavu. V minulosti sice prošlo několika drobnými opravami, teď se ale vedení Prahy rozhodlo nechat ho kompletně zrekonstruovat.

"Počítá se s tím, že by proběhla celková rekonstrukce budovy, tzn. vnitřku, vnější a také přístavba. Důvodem je to, abychom lidem zpřístupnili místo o to více, jelikož v dnešní době nevyhovuje moderním požadavkům," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

"V tuto chvíli tam jde skutečně pouze o tu rekonstrukci, aby ten objekt, když to zjednoduším, nespadl. Ta expozice, která tam je, tam zůstane," řekl Karel Grabein Procházka, radní hl. m. Prahy. 

Budova byla v minulosti zabezpečena proti zatékání. Řemeslníci opravili střechu a izolovali pavilon. Objekt byl také lépe zpřístupněn pro handicapované návštěvníky. Celkovou rekonstrukcí ale stavba neprošla. Výběrové řízení přitom bylo zahájeno už před několika lety.

"Už někdy kolem roku 2012 začala vznikat studie, která měla říci, které objekty na Výstavišti jsou k rekonstrukci. Tehdy kolem toho tady probíhala poměrně velká diskuze," řekl Karel Grabein Procházka. 

Na Zastupitelstvu hl. m. Prahy v roce 2014 nakonec byla přijata studie, která určovala pozadí a způsob rekonstrukcí jednotlivých budov holešovického Výstaviště.

"Od té doby ještě chvíli trvalo, než se řeklo, co bude s levým křídlem a s některými ostatními objekty. Samozřejmě došlo i na Maroldovo panorama, protože stav toho objektu skutečně nebyl dobrý. Nakonec došlo k řešení, že půjde o jakousi generální rekonstrukci celého objektu a teď se dostává do realizace," řekl Karel Grabein Procházka.

V tuto chvíli probíhá příprava dokumentace k celkové rekonstrukci budovy Maroldova panoramatu. Město by měla přijít zhruba na 9 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu