• Načítám...
>

Pěvecká soutěž zaplnila Karlínské náměstí

  • 15. července 2019,
  • 13:24,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Hudební soutěž Miri Gili Má píseň je reakcí na blízký vztah romské menšiny k hudbě a tanci. Její 5. ročník se konal v Praze 8, která nad ním také převzala záštitu. Jak soutěž pěveckých talentů probíhala prozradíme v následující reportáži.

Reklama

Letošní ročník akce Miri Gili zaplnil Karlínské náměstí. Historicky poprvé se tato soutěž romských pěveckých talentů konala pod širým nebem.

"Tento nápad měl Nikola Taragoš, ředitel Romodromu, před 5 lety. A tato akce už je 5. ročník, takže jsme si řekli, že pátou akci bychom mohli udělat trochu ve větším. Tato akce je internetová pěvecká soutěž. Mohou se hlásit na internetu, vždy to vyjde na leden nebo únor, kdy vyjdou upoutávky a začne to tím, že posílají videa do soutěže. A tady zůstalo 5 finalistů ze 117, kteří se probojovali až sem," řekl Milan Šenki, organizátor.

Každý z finalistů zazpíval 4 písně. Dvě romské a dvě v angličtině. 

"Já budu zpívat od Johna Legenda píseň All of me a píseň Against All Odds od Westlife," řekl Radek Červeňák, finalista soutěže.

Někteří ze soutěžících stáli před tolika lidmi na jevišti poprvé. Jiní už zkušenosti s vystupováním měli. I přes to se trémě neubránil snad žádný z nich.

"Na začátku, když jsem šel na jeviště, byl jsem nervózní a ve stresu. Ale jak jsem ty lidi pobavil, tréma ze mě spadla, takže super. Cítím se dobře," řekl Radek Červeňák.

Pěvecké výkony soutěžících hodnotila šestičlenná porota. V ní mimo známých osobností usedl také místostarosta Prahy 8, která nad akcí převzala záštitu.

"Pro mě bude složité rozhodovat podle muziky. Bude to spíše podle emocí, podle toho jak to zasáhne mě uvnitř. Takže o tom tato muzika hlavně bude," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

"My jsme za tuto soutěž velmi rádi. Myslím si, že romská píseň ke Karlínu patří. Vždy se tady vytvoří nádherná nálada, lidé tancují a myslím si, že budeme mít dnes i díky počasí velice slušnou návštěvu, takže jsme za to rádi, že se to tady koná a budeme i do budoucna této soutěži držet palce," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Na výherce pěvecké soutěže čekala cena v podobě zájezdu pro 2 osoby do Řecka. Do dalšího ročníku se zájemci mohou hlásit opět začátkem roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu