• Načítám...
>

Bohnice přes léto ožily letním kinem

  • 29. srpna 2019,
  • 12:48,
  • PRAHA 8,
  • Blanka Holoubková

MČ Praha 8, Obchodní centrum Krakov, Pisco Cafe a Pizza a Café U Veverky. Ti všichni stojí za letním kinem, které v srpnu ožilo v Bohnicích. Mezi lidmi je promítání pod širou oblohou stále oblíbenějším.

Reklama

Pro občany MČ Praha 8 se v srpnu promítalo pod širou oblohou. Projekcí bylo hned několik. Za hezkého počasí se filmy promítaly v zahradě na statku Vraných.

"Je tu krásná zahrada, která je přímo jako stvořená pro takovou akci. Takže jsme se domluvili před prázdninami, že to zkusíme. Tady jsme domluvili 4 promítání," řekla Renata Molová, organizátorka letního kina.

Vyrazit sem bylo možné např. na film Limonádový Joe nebo třeba na sestřih s názvem Sixty Six. Promítány byly krátké ukázky filmů ze 60. let. A to jak české, tak i zahraniční. Kousky ze svého soukromého archivu poskytl Martin Plitz.

"Jsou to vlastně vystřihané kousky ze starších týdeníků. Jsou to i naši zpěváci. Od Waldemara Matušky nebo Karla Gotta až po Armstronga, Beatles a francouzské zpěváky. Takže je to takový mix a všechno jsou to právě 60. léta," řekl Martin Plitz, sběratel filmů.

Velkou zajímavostí je, že tyto filmy byly promítány z klasické kotoučové promítačky.

"Zajišťuji zvuk. S Renatou jsme tuto akci vymysleli a těším se co přijde," řekl Michal Pavíza, zvukař.

anketa

Lidé si letní kino na statku Vraných oblíbili. Organizátoři proto přemýšlí, že v promítání pod širou oblohou budou pokračovat i příští léto.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu