• Načítám...
>

Vedení Prahy 8 přivítalo prvňáčky

  • 2. září 2019,
  • 18:04,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Také v Praze 8 přivítalo vedení radnice prvňáčky. Malí školáci se se starostou potkali na základní škole na Palmovce a v Karlíně. V Karlíně pak navíc radnice slavnostně otevřela čerstvě zrekonstruovanou budovu ZŠ Lyčkovo náměstí v Pernerově ulici.

Reklama

Letní prázdniny skončily a školáci se opět vrátili do lavic. V Praze 8 ty úplně nejmladší přivítal na ZŠ Palmovka sám starosta, který svou devítiletou školní docházku absolvoval právě tady.

"Je to vynikající škola. Já jsem tady měl skvělé učitele a připravila mě na život velmi dobře. Ta škola prošla modernizací, jak jsem se přesvědčil prohlídkou učeben, takže je tady o děti skutečně dobře postaráno. Já ZŠ Palmovka mohu jen doporučit," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Starosta prvňákům předal dary od radnice, od státu a od městské policie. Na svůj úplně první školní rok se většina dětí těšila.

anketa

"První školní den je vždy takový svátek, kdy ty děti ještě přicházejí a těší se. Připravili jsme pro ně spoustu nových zážitků pro nový školní rok. A co se týká školy, tak určitě nové prostory, které budou mít děti k dispozici," řekla Ivana Vanišová, ředitelka ZŠ Palmovka.

A to nejen tady. Kvůli navýšení kapacity nechala radnice zrekonstruovat také bývalou školní budovu v Karlíně v Pernerově ulici. Ta má nyní sloužit jako součást základní a mateřské školy Lyčkovo náměstí.

"Škola se rekonstruovala, vzniklo tady 11 nových učeben. V tuto chvíli v tomto školním roce zaplňujeme 2 učebny. Časem tady ale bude polovina prvního stupně, tedy děti od 1. do 5. třídy. Také je tady jedna přípravná třída a díky projektu Magistrátu hl. m. Prahy tady budeme ještě od října otevírat třídu intenzivní výuky českého jazyka pro cizince," řekl Jan Korda, ředitel ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí.

"Ta přístavba byla nastartována už na začátku minulého období. A celkové náklady se vyšplhaly na částku 188 milionů korun. Z toho přibližně 52 milionů korun bylo financováno ze 2 operačních programů evropských fondů," řekl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

"Byla to poměrně velká investiční akce, která byla zahájena v minulém volebním období. Jsem rád, že se ji podařilo dotáhnout, že dodavatel splnil to co měl. Buďme rádi, že máme v Karlíně prakticky novou školu," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

S přibývajícími obyvateli Karlína plánuje MČ v oblasti školství i další podobné akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu