• Načítám...
>

V Bohnicích proběhlo vánoční těšení

  • 16. prosince 2019,
  • 22:18,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 uspořádala už 11. Starobohnické vánoční těšení. Pro návštěvníky byl na náměstí ve Starých Bohnicích připraven bohatý program. Nechyběla dobrá hudba, taneční vystoupení i vánoční trhy.

Reklama

Náměstí ve Starých Bohnicích ožilo. Konalo se tu totiž Starobohnické vánoční těšení.

"Je to už tradiční akce u bohnické fary, kterou připravují farníci ve spolupráci s MČ. Je to těšení na Vánoce, které nás čekají. Je to už 11. ročník. Je tady plno pochutin, svařené víno, tradiční věci a zábava na pódiu, hudba," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Na venkovním jevišti vystoupilo s vánočními písněmi hned několik uskupení. Jedním z nich bylo pěvecké sdružení Joyful. Děti, ale i dospělí, si mohli vyzkoušet mnoho aktivit, které k Vánocům patří.

"U nás na statku Vraných si mohou vyzkoušet malování na průhledné ozdoby, případně vyrábění papírových ozdob na stromeček nebo na větvičky. V kuchyni máme ještě dílnu, kde si vyrábějí děti svíčky sypané, takže to jde i malým dětem. Kolegyně jim to pak zavoskuje na vrchu, aby se jim to nevysypalo po cestě, a zabalí do krásného balení, aby to mohly dát třeba i babičkám," řekla Petra Franclová, organizátorka.

"Líbilo se mi to moc. Líbilo se mi na tom nejvíce to, že každá ta vůně je jiná, takže to asi bude takové vánoční," řekla Johana Řezníčková, účastnice výtvarné dílny.

"Děti tady mají průhledný základ a pomocí akrylových barev nebo barev na sklo si na to nakreslí to, co se jim líbí," řekla Magdalena Vantúchová, lektorka dílny.

I ze stánků byly cítit Vánoce. A to v podobě cukroví, jmelí nebo čerstvě pražených ořechů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu