• Načítám...
>

MŠ v Praze 8 se otevřou v létě na šest týdnů

  • 17. ledna 2020,
  • 21:15,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

S příchodem prázdnin rodiče často řeší, jak naložit s volným časem svého dítěte. Praha 8 se rozhodla těmto rodinám vyjít vstříc i tento rok. Letní provoz školek bude po dobu 6 týdnů. Stačí podat elektronickou přihlášku nejpozději do 31. ledna.

Reklama

I letos Praha 8 umožní svým občanům umístit své dítě ve vybraných MŠ během letních prázdnin. A to po dobu 6 týdnů. Tuto možnost ocení hlavně rodiče, kteří si nemohou z různých důvodů vybrat delší dovolenou.

"S příchodem prázdnin, to jsou 2 měsíce, nastává také velký problém s tím, jak zaopatřit volný čas dítěte. Takže pochopitelně je to čas, kdy rodina má být pospolu, ale dvouměsíční dovolenou si málokdo může vzít a babičku ne každý má v místě bydliště. Takže proto přicházíme s možností vykrýt až 6 týdnů z 8 týdnů prázdnin provozem školek," řekl Martin Šalek, tiskový mluvčí MČ Praha 8.

Zájemci si mohou zvolit ze 3 dvoutýdenních turnusů. Dítě může strávit ve školce oba týdny, nebo jenom jeden.

"Rodič si může vybrat dokonce jenom jednotýdenní turnus. Je to opravdu jen na něm. A platí se poměrná částka školného a stravného, která je obvyklá v té MŠ. Takže u nás třeba školné na celý kalendářní měsíc stojí 704 korun. Takže kdybych využila jen týden, bude ta částka dělena čtyřmi," řekla Jana Ptáčková, ředitelka MŠ Sokolovská.

Nově byl změněn termín odevzdání přihlášek. Zájemci to musí stihnout nejpozději do 31. ledna a ne do května, jak tomu bylo v minulých letech.

"Základní podmínka je jen podat včas přihlášku a chodit do nějaké MŠ v Praze 8, která je jeho kmenovou. A na letní provoz má zajištěno, že v dané lokalitě bude mít otevřenou buď kmenovou, podle toho, jestli se bude opravovat, nebo jinou školku, která je v relativně krátkém dosahu pro rodiče. Takže tato komplikace se zdá být velmi minimální. Jedná se jen o to dojet třeba o 3 zastávky dál," řekla Jana Ptáčková.

Další novinkou je možnost podání elektronické žádosti. Potřebné informace a dokumenty naleznou zájemci na webových stránkách MŠ nebo radnice Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu