• Načítám...
>

Farmářské trhy na Karlínském náměstí byly zahájeny

  • 3. května 2020,
  • 22:11,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Na Karlínské náměstí se opět vrátily farmářské trhy. Téměř 30 prodejců tu nabízí své výrobky pravidelně každý pátek a sobotu. Trhy budou trvat až do konce června, vedení Prahy 8 ale zvažuje jejich prodloužení i přes prázdniny.

Reklama

Po roce se opět otevřely farmářské trhy na Karlínském náměstí. Jejich zahájení posunula Praha 8 kvůli současné situaci o dva měsíce.

"Plánovali jsme je otevřít již v polovině března, ale trošku nám to zhatila pandemie koronaviru. Jsme moc rádi, že alespoň 1. května, na svátek lásky, můžeme otevřít toto prostranství pro místní, ale i všechny pražany. Chodit sem mohou každý pátek od 8 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 15 hodin," říká Hana Krausová, předsedkyně pro kulturu a volný čas MČ Praha 8.

Pro návštěvníky tu jsou připravené stánky téměř 30 prodejců. Koupit se tu dají zejména farmářské výrobky, ale i např. víno, rostliny a další.

anketa

Prodej na trzích na Karlínském náměstí probíhá za přísných hygienických a bezpečnostních podmínek. Ty musí dodržovat jak prodejci, tak i návštěvníci.

"Trhy jsme plánovali mít pouze na jedné straně náměstí, teď jsme je roztáhli na obě strany kolem kostela, aby byly zajištěny minimálně 2 metrové rozestupy. Na všech stáncích prodejci mají pro návštěvníky dezinfekci, ta je k dispozici i na našem stánku. Neměly by se ani ochutnávat žádné potraviny,"  říká Hana Krausová, předsedkyně pro kulturu a volný čas MČ Praha 8.

Trhy by měly fungovat do konce června. Organizátoři ale nevylučují jejich prodloužení i přes prázdniny.

"Prázdniny měly být takovým klidovým obdobím, po jejich skončení jsme plánovali trhy opět rozjet. Tím jaká je situace, že vlastně asi většina občanů nebude moci vycestovat do zahraničí, předpokládáme, že většina pražanů zůstane během prázdnin ve městě,"  říká Hana Krausová, předsedkyně pro kulturu a volný čas MČ Praha 8.

Pokud by se tak stalo, fungovali by trhy během těchto dvou měsíců v omezeném režimu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu