• Načítám...
>

Cyklostezka na Rohanském ostrově projde úpravou

  • 28. ledna 2021,
  • 10:13,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Páteřní cyklostezka na Rohanském ostrově dostane nový asfaltový povrch. Ten ocení nejen cyklisté, ale i bruslaři, případně běžci. Současný mlatový povrch je nevyhovující.

Reklama

Během února bude zahájena stavební úprava cyklostezky A2 v úseku mezi Libeňským mostem a ulicí Šaldova v Karlíně. 

"Ten úsek je dlouhý zhruba 1,1 kilometru. Práce budou zahrnovat nový živičný neboli asfaltový povrch, cyklostezka se rozšíří ze 3 na 4 metry a zároveň bude instalováno nové veřejné osvětlení, které umožní ji využívat i v nočních hodinách," řekl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8. 

Práce by měly trvat do konce dubna. Termín dokončení bude záviset hlavně na počasí. 

"Pokud by byly špatné povětrnostní podmínky a nebo by nějak výrazně mrzlo, tak se samozřejmě posunou a tím se i prodlouží. Cílem je, aby před začátkem té hlavní cyklistické sezóny byly práce hotové a povrch byl položen," řekl Martin Jedlička, předseda komise pro dopravu MČ Praha 8. 

Cyklostezka A2 je hlavní cyklotrasou vedoucí po pravém břehu Vltavy, která propojuje centrum Prahy s okrajem města. Je tak velmi oblíbená nejen milovníky kol, ale i bruslaři a běžci. 

"Po dobu stavby bude cyklostezka A2 uzavřena, nicméně bude stanovena objízdná trasa definovaná dopravním značením a další možnost objetí je po ulici Rohanské nábřeží, kde je cyklopruh," řekl Martin Jedlička. 

Městská část plánuje výměnu povrchu i v navazujícím úseku směrem k Negrelliho viaduktu. Záměr je zatím v projektové přípravě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu