• Načítám...
>

Ruka pro život představila Denní stacionář

  • 6. října 2021,
  • 9:28,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Nejen obyvatelé Prahy 8 se mohli seznámit s prací Denního stacionáře. Ten je určený pro autisty a lidi s mentálním postižením. Ti zde, během dne, najdou mnoho využití pro volný čas.

Reklama

Nejen obyvatelé Prahy 8 se mohli seznámit s prací Denního stacionáře. V rámci dne otevřených dveří mohli zájemci nahlédnout do prostor budovy, kterou organizace Ruka pro život využívá od loňského září.

"Kvůli covidu jsme nemohli den otevřených dveří udělat právě v září loňského roku, a tak se scházíme až teď. I když stále jsou nějaká opatření, tak můžeme přivítat kolemjdoucí a provést je naší službou, což je vlastně cílem dnešního dne otevřených dveří. Aby lidé viděli, co za zdmi našeho stacionáře vlastně je, prohlédli si naše místnosti, naše dílny a seznámili se s naší cílovou skupinou," vysvětlila Olga Dvořáková, ředitelka Denního stacionáře.

"Organizaci Ruku pro život, která v Praze 8 funguje opravdu mnoho let, bychom mohli vnímat také jako ruce pro nejbližší pečující. Protože je to právě rodina, která pokud ji vstoupí do života postižení, zejména jeho těžší forma, tak se jí mnohdy obrací život úplně na ruby. Já si nesmírně váží toho, co Ruka pro život, pro rodiny a pro jejich nejbližší, kteří jsou zde klienti, dělá. Podporu Prahy 8 mají dlouhodobou. Já pevně doufám, že ta spolupráce bude pokračovat i další plodné roky, protože ta dosavadní část, kdy spolu s Rukou pro život tvoříme jakýsi tandem, je prostě perfektní," zdůraznila Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Denní stacionář je určený pro autisty a lidi s mentálním postižením. Ti zde během dne najdou mnoho vyžití pro volný čas.

"Snažíme se je podporovat zejména v soběstačnosti a samostatnosti. To je hlavním cílem našeho stacionáře. Každý uživatel má u nás smlouvu na určitý den. Není to jako klasická docházka třeba jako ve škole, že každý chodí denně. Někdo chodí třeba v pondělí a ve středu, někdo chodí třeba jenom v úterý. Takže to záleží, jak si nasmlouváme na začátku tu docházku," doplnila  Olga Dvořáková, ředitelka Denního stacionáře.

Během dne otevřených dveří si mohli návštěvníci zakoupit předměty, které vyrobili právě klienti denního stacionáře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu