• Načítám...
>

Praha 8 uctila památku vlastenců

  • 17. června 2022,
  • 16:50,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 připomněla smutné výročí. Pietní akt se konal v Kobyliské střelnici, kde nacisté popravili před 80 lety 16. června lidické obyvatele. Za bezmála dva měsíce tu bylo popraveno více než 500 vlastenců.

Reklama

V prostorách Kobyliské střelnice si Praha 8 připomněla smutné výročí. Nacisté zde popravili před 80 lety lidické obyvatele.

"Sešli jsme se zde na Kobyliské střelnici při příležitosti 80. výročí zavraždění 26 obětí z Lidic, které nebyly zavražděny v Lidicích, ale zde na Kobyliské střelnici a my si dnes připomínáme 80. výročí tohoto německého zločinu. Vykonali jsme komorní pietní akt za oběti tohoto zločinu," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Za bezmála dva měsíce tu bylo popraveno více než 500 vlastenců. Po samotném pietním aktu následoval koncert orchestru Pražské konzervatoře, který zahrál vlastní skladby speciálně složené k této příležitosti.

"Orchestr i sbor Pražské konzervatoře vyslyšeli naši nabídku vystoupit zde při této příležitosti. Jsme velmi rádi, za naši snahu, kterou my dlouhodobě věnujeme vzdělávání dětí a mládeže, informování o hrůzách válek a o tom, že i v dnešních dnech je potřeba v sobě najít kus hrdinství, postavit se totalitě, postavit se okupaci, postavit se snahám omezit naše svobody," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Pietní akce se v prostorách Kobyliské střelnice zúčastnili nejen zástupci radnice osmé městské části, ale také několik pamětníků i široká veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu