• Načítám...
>

Klienti Bony v Praze 8 si užili zahradní slavnost

  • 9. září 2022,
  • 12:09,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Už podruhé se v Praze 8 konala zahradní slavnost, kterou uspořádala nezisková organizace Bona. Ta pomáhá klientům s psychickými poruchami. V rámci akce si klienti a příznivci mohli užít hudbu, dopřát si občerstvení a setkat se s dalšími podporovateli organizace.

Reklama

V Praze 8 si i přes proměnlivé počasí opět užili zahradní slavnost. Tu už podruhé uspořádala nezisková organizace Bona, která pomáhá lidem s psychickými poruchami, aby se začlenili do společnosti a mohli normálně žít. Na akci mohli klienti například vystavit své obrazy, které si mohli zájemci koupit.

„My vždycky uděláme výzvu. Přátelé pojďte, budeme dělat zahradní slavnost, nabídněte svou tvorbu. Bude tam možnost ji ukázat a bude tam možnost ty obrazy prodat a získat finanční částku třeba na další podobnou činnost,“ říká ředitel Bony o.p.s. Aleš Lang.

Dále byly připravené i stánky s ručními výrobky, občerstvení a na své si přišly také děti, které si mohly v zahradě užít originální zábavní prvky. Akci přišla podpořit také místostarostka městské části Vladimíra Ludková. Ta prozradila, že radnice s Bonou spolupracuje dlouhé roky.

"Bona a jí podobné organizace jsou nesmírně důležité. A stejně tak je ovšem důležité celé pojetí transformace psychiatrické péče. Protože ono to opravdu není jen o té léčbě za zdí. Ale ono je to o celkovém přístupu k jednotlivým skupinám. K dětem, k dospělým, k nemocným, ke zdravým. A od to ho je tady právě ta Bona," říká místostarostka MČ Praha 8, Vladimíra Ludková.

Organizace Bona ročně pomůže až čtyřem stovkám klientů. Například v rámci poradenství nebo při hledání bydlení a podobně. V posledních letech ale počet těch, kteří se na Bonu obracejí, narůstá. Podle vedení za to může koronavirové období a také válka na Ukrajině. Na druhou stranu je ale dobře, že má stále více lidí odvahu své problémy otevřeně řešit a pomoc vyhledat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu