• Načítám...
>

Grabova vila hostí další ročník Salonu výtvarníků

  • 10. října 2023,
  • 11:03,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Díla amatérských i profesionálních výtvarníků z Prahy 8 byla k vidění v Grabově vile. Letošní 19. ročník Salonu výtvarníků nabídl díla od 84 autorů. 33 z nich se této přehlídky letos účastnilo poprvé.

Reklama

V Grabově vile probíhá další, tentokrát již 19. ročník Salonu výtvarníků. Svá díla na něm představují amatérští i profesionální výtvarníci z Prahy 8.

"Je to každoroční příležitost, jak si může každý, kdo chce, tvořit, koho baví tvorba, může to být kresba, malba, keramika, je to úplně jedno, jakou techniku využije, ale abychom dali možnost představit tu tvorbu, tak se tady každoročně sejdou ta díla a představí se veřejnosti. Vystavujeme tady 84 výtvarníků v letošním roce, 33 je úplně nových, takže se tu našli nějací noví vystavovatelé, noví zájemci," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

U každého z děl je umístěný malý zápisník, kam mohou návštěvníci psát vzkazy autorům. Svá díla může do této přehlídky nabídnout opravdu takřka každý, kdo se zabývá kresbou či malbou.

"Podmínky jsou takové, aby se nám to sem vešlo, protože máme opravdu hodně vystavovatelů, takže se vždy vystaví 1, 2, maximálně 3 díla od každého tvůrce, ale jinak žádné extra podmínky, které by museli splnit, nejsou. Člověka to musí bavit a chtít ukázat, co umí. Vypíšu termíny, které jsou na webu v Osmičce, takže zájemce si zjistí, kdy do jakých termínů svá díla sem do Grabovy vily nosí, tady se potom přetřídí a pak se to instaluje, takže dostatečně dopředu všichni vědí, kdy bude výstava začínat, do kdy se to má přinést nebo mají přinést ta svá výtvarná díla a tím, že je to už 19. ročník vždy v podobném termínu, tak ti, co už nás znají, tak samozřejmě vědí a očekávají, že bude znovu každý rok," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Díla letošního ročníku Salonu výtvarníků tu budou k vidění až do 31. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu