• Načítám...
>

Jak by mohlo vypadat sídliště Invalidovna a širší okolí

  • 2. listopadu 2023,
  • 22:23,
  • PRAHA 8,
  • Monika Rusová

Radnice Prahy 8 zveřejnila prezentaci koordinační a koncepční studie s regulačními prvky pro sídliště Invalidovna a širší okolí. Pro shlédnutí náhledu, jak by prostory mohly v budoucnu vypadat, můžete navštívit výstavu v barokním objektu Invalidovny do 15. listopadu nebo webové stránky osmé městské části, kde je studie ke stažení.

Reklama

Koncepční urbanistická studie sídliště Invalidovna prozradila, jak by se měla oblast rozvíjet a jak by měla probíhat developerská výstavba. Mezi nejvýznamnější oblasti patří oblast Čechie, lokalita nad metrem Invalidovna a oblast u budovy současného Fragmentu.

"Teď probíhá veřejnoprávní projednání rekonstrukce a dostaveb Invalidovny, předpokládáme, že tak někdy ke konci příštího roku by to mohlo skončit a měla by být připravena tendrová dokumentace pro soutěž na zhotovitele stavby, pokud nebudou nějaké problémy s veřejnou soutěží, odvolávání účastníků a podobně, tak bychom rádi v roce 2025 zahájili fyzickou rekonstrukci," řekl František Laudát - zástupce NPÚ.

"Největší lokalita, kde by měla proběhnout nějaká změna, je právě lokalita Čechie, v tuto chvíli na té lokalitě je golf, koupaliště a hotel Čechie, měla by tam proběhnout klasická kombinovaná zástavba, nějaká komerční a rezidenční," řekl Radomír Nepil (ANO) - místostarosta MČ Praha 8.

Ve velkém rozsahu studie myslela i na veřejnou zeleň a na obnovu uměleckých děl, která zanikla nebo byla poškozena.

"My bychom rádi, aby se podařilo zrevitalizovat interiér sídliště, respektive park ve volné zástavbě, jak to určuje Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy tak, aby sloužil místním obyvatelům, protože na něj už nebylo sáhnuto od dob založení sídliště," řekla Iveta Olšovská - krajinářská architektka.

"Například umělecké dílo Mamutí kly, které v rámci nějakého vandalismu zaniklo a v další řadě je to téma území, například mezi tratí, kde je to místo dlouhodobě velmi neutišené, vyskytuje se tam nešvar bezdomovectví a na tomto místě i vzhledem k tomu, že je i velmi rušné, tak bychom třeba udělali skatepark nebo jiné hřiště, které tolik nevadí místním obyvatelům v rámci hluku," řekl Tomáš Hřebík (STAN), místostarosta MČ Praha 8.

Jeden z nejvíce diskutovaných problémů celkově byla doprava a tak se plánuje zvýšit bezpečnost především pro pěší.

"Už dnes se začínají připravovat bezpečnostní úpravy akce BESIP na přechodu pro chodce, přechod pro chodce u vchodu do Základní školy Petra Strozziho by měl být bezpečnější po nějakých stavebních úpravách, měl by být zvýšený a měl by si zlepšit rozhledy na tom přechodu," řekl Martin Jedlička (Společně pro Prahu 8) - zastupitel MČ Praha 8.

Pokud se chcete dovědět podrobnější a kompletní informace, navštivte barokní objekt Invalidovny, kde probíhá do 15. listopadu výstava všech plánů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu