• Načítám...
>

V Praze 8 učí děti bruslit profesionálové

  • 11. ledna 2024,
  • 13:25,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

V osmém obvodu Prahy se opět bruslí na třech místech. Jde už o osmou ledovou sezónu na mobilních kluzištích. Letos ale přibylo několik novinek. Jaké to jsou, to se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Na Osmičce se opět bruslí ve velkém. Městská část vybrala provozovatele kluzišť ve výběrovém řízení, z čehož vyplynula i změna umístění jednotlivých ledových ploch. Zrušila také doplatky na energie pro jejich provozovatele a zavedla dotované bruslení místních škol a školek, pro které navíc zajistila výuku s profesionálními trenéry.

"Vzhledem k tomu, že Praha 8 má tři kluziště, tak jsme na podzim minulého roku rozjeli projekt Tělocvik na ledě. Hlavním cílem tohoto projektu je, aby děti ze základních a mateřských škol z Prahy 8 se naučily základy bruslení. Do toho projektu se přihlásilo 9 škol a 4 mateřské školy, ze kterých se účastní více jak 1800 dětí. Hlavním cílem je, aby si děti osvojily základy bruslení, aby se odstranil takový první strach z toho bruslení a aby měly pohyb i v zimních měsících venku a měly pohybovou aktivitu," řekl Jan Štorek (ANO), zastupitel MČ Praha 8.

Kvalifikovaní trenéři žáky naučí základní postoje, správnou techniku jízdy vpřed, zatáčení, brzdění a podle úrovně bruslařů i další dovednosti, jako jsou obraty, překládání, jízda vzad a další.

"Já jsem moc šťastný, že se nám podařilo s městskou částí Praha 8 vymyslet a zrealizovat tento projekt, protože si myslím, že ta děcka, která se do toho zapojí, tak mimo plavání, které je povinné na základních školách a lyžařského výcviku, mají možnost získat další sportovní dovednosti, kterými jsou základy bruslení a rozšířit ten repertoár možných sportů, které mohou dělat, takže já to hodnotím určitě velmi pozitivně a děkuji městské části za to, že můžeme toto realizovat v takové míře," řekl Petr Hanzlík, organizátor projektu Tělocvik na ledě.

Jak už bylo zmíněno na začátku, Osmička disponuje celkem třemi kluzišti. Jedno se nachází na prostranství před kulturním domem Krakov, druhé u Velkého Löwitova mlýna a třetí se rozprostírá v prostorách koupaliště Ládví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu