• Načítám...
>

Senioři mohou navštěvovat zajímavé přednášky

  • 15. února 2019,
  • 22:30,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Centrum RoSa uspořádalo další přednášku pro seniory. Tentokrát se na ni mohli těšit milovníci historie. Přednáška se totiž věnovala známé postavě dějin - Giacomu Casanovi. A zájem o život tohoto kontroverzního muže byl velký.

Reklama

Blíží se začátek dalších z přednášek, které se konají v centru RoSa v pražských Kobylisích. Za chvíli se senioři dozvědí něco o životě Giacoma Casanovi a v naplněném sále už to ševelí nedočkavostí.

anketa

Zajímavé přednášky ze života historických osobností v centru RoSa pro seniory pravidelně pořádá Odbor kultury úřadu MČ Praha 8.

"Praha 8 míří na seniory celou řadou aktivit a to nejen v oblasti kultury, ale i v oblasti sociálních služeb a přednášku, kterou jste navštívili, tak tu pořádá Odbor kultury v rámci takového přednáškového balíčku, kdy se dvakrát měsíčně konají přednášky na téma šlechtictví rodů a na téma Prahy neznámé. Senioři mohou navštěvovat tyto přednášky a zároveň se účastnit výletů," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

MČ se ale o seniory nestará jen na kulturní úrovni, samozřejmě také z hlediska zdravotního a sociálního. Senioři tak například mohou navštěvovat některé aktivizační programy, kde mohou trávit svůj volný čas.

"Je to prevence osamělosti, smysluplného trávení volného času a tím Praha 8 přispívá ke kvalitě jejich života ve stáří," řekla Vladimíra Ludková.

Centrum RoSa pro seniory pořádá i jiné aktivity, například cvičení pro seniory, trénování paměti a také mohou klienti navštívit jógu nebo různé hudební koncerty.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu