• Načítám...
>

TJ Praga Vysočany prožila skvělou sezonu

  • 27. srpna 2019,
  • 11:52,
  • PRAHA 9,
  • Lucie Sinková

Úspěšnou fotbalovou sezonu 2018-19 prožily mládežnické týmy žáků a dorostenců TJ Praga. Starší žáci zaznamenali obrovský a zároveň největší pragovácký mládežnický triumf této sezony. Povedlo se jim to v Pražském poháru. Ten vyhráli a stali se tak žákovskými šampiony hlavního města.

Reklama

Fotbalový klub TJ Praga má za sebou skvělou sezónu. Starší žáci se stali šampiony Prahy.

"Chtěl bych poděkovat klukům z ročníku 2005 a 2004, kteří se toho účastnili. A také trenérům," řekl Roman Havránek, trenér.

Mladší dorostenci si s těmi staršími nezadali a také odvedli skvělou práci. Povedla se jim např. spanilá jarní jízda a konečné 5. místo v přeboru Prahy je též velkým úspěchem.

"My jsme měli společné tréninky, takže ten úspěch byl víceméně pro všechny kluky podobný. My se v těchto 2 kategoriích prolínáme. Hráči si chodí vypomáhat, takže jak jsme trénovali skoro ve 35 lidech na jednom společném tréninku, tak to byl úspěch pro všechny a bylo určitě perfektní skončit na pátém místě v přeboru," řekl Roman Havránek.

"Ten úspěch je krásný. Opravdu z té nuly jsou dnes všechny mládežnické kategorie z Pragovky kromě mužů v pražském přeboru. Výš už to asi nepůjde, tam už je to trochu na profesionální bázi, to by sem musel přijít nějaký investor. Tak věřím, že i ti muži se tam dostanou. Jsem rád, že děti sportují, že se neflákají v ulicích a mají tady na to důstojné zázemí," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

anketa

Tělovýchovná jednota Praga Vysočany byla založena v roce 1909 a vychovala už spoustu fotbalistů. Ovšem není jediným klubem v Praze 9.

"Máme tady 3 kluby. Není tady jen Pragovka. Je tady Spartak Hrdlořezy, který nám také dělá velkou radost, také vstává z popela. Na Proseku je Fotbalová akademie. Hodně dlouho tady byla škvára. Já když jsem před 13 lety přišel na radnici, tak tady nebyla téměř žádná mládež. A postupně, i s naší pomocí, se z toho stal jeden z nejlepších areálů v Praze. Udělala se umělá tráva, nové kabiny, zázemí," řekl Adam Vážanský.

Fotbalový klub se také připravuje na nadcházející sezónu a tak v těchto dnech hledá zájemce, kteří sdílí společný zájem o tento sport. Přihlásit se do vysočanského klubu mohou několika způsoby.

"Víceméně se přihlašují tím, že stačí zavolat trenérovi nebo někomu z vedení Pragovky. Potom se přijdou podívat na trénink, zjistí jestli je to baví, jestli jsou schopní se do týmu začlenit," řekl Roman Havránek.

Nikdy není pozdě. Začít můžete i v průběhu roku. To vzkazují novým fotbalovým nadějím trenéři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu