• Načítám...
>

Poliklinika Prosek modernizuje své vybavení

  • 16. ledna 2020,
  • 11:10,
  • PRAHA 9,
  • Markéta Frydrychová

Rehabilitační oddělení Polikliniky Prosek je nově vybavené vysokovýkonným laserem. Ten se specializuje na léčbu vazů, vnitřních hematomů a jiných úrazů. S tímto zařízením jsou tak třetím zdravotnickým zařízením v Praze, které jej vlastní.

Reklama

Poliklinika Prosek prochází modernizací. Ta se týká nejen samotných prostor, ale také vybavení. Důkazem je např. nově pořízený vysokovýkonný laser.

"Slouží nejčastěji k léčbě akutních úrazů pacientů, jako jsou třeba podvrtnutý kloub nebo hematomy ve svalech, případně častá traumata ve smyslu zlomenin. A může se používat třeba u výsevu pásového oparu nebo u popálenin, kde výrazně zlepšuje a zrychluje hojení u těch akutních stavů v té akutní fázi, kdy on má dobrý analgetický efekt, kdy snižuje bolestivost pro toho pacienta v daném místě. A má dobrý i biostimulační efekt, kdy podporuje hojivé procesy právě v místě poranění," řekl Marek Paneš, primář Odd. rehabilitace a léčby bolesti.

Výhoda tohoto laseru spočívá zejména v jeho vysokém výkonu. Pro pacienty to znamená menší počet zákroků, které musí absolvovat.

"Výhodou pro pacienta je také to, že nemusí přejít přes soukolí objednání přes svého ortopeda, neurologa, chirurga, přes rehabilitačního lékaře, ale vlastně přímo rozpis léčby může udělat praktický lékař," řekl Marek Paneš.

Laserem je vybavené rehabilitační oddělení. Poliklinika Prosek se ale v budoucnu dočká také modernizace dalších prostor a přístrojů.

"Plánujeme výměnu rentgenových přístrojů, které jsou již trochu opotřebované," řekl Michal Mašek, předseda představenstva Polikliniky Prosek.

"Poliklinika má takový dlouhodobý plán právě z hlediska toho, jak roste počet obyvatel Prahy 9. A my zde máme již vyprojektovanou dostavbu jednoho pavilonu. Jedná se o pavilon, který je momentálně přízemní. Tam bychom měli přistavět další 2 patra, mělo by se tam zvětšit naše lůžkové oddělení, měly by tam přibýt i ordinační kapacity," řekl Marek Paneš.

Modernizace polikliniky se neobejde bez finanční podpory Prahy 9. Ta do zdravotnického zařízení investuje každoročně nemalé peníze.

"Poliklinika je vlastně majetkem MČ Praha 9, takže je naším zájmem, aby sem občané přicházeli a byli tady spokojeni. Zároveň je dobré říci, že za poliklinikou Prosek jsou rozsáhlé pozemky, které jsou určeny pouze pro zdravotní nebo sociální potřeby. Máme to jako projekt využití pozemků za poliklinikou Prosek, kde bychom výhledově měli postavit jedno nebo více sociálně-zdravotnických zařízení," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9.

Vyrůst by tu mohl např. dům s pečovatelskou službou. Ten by nabídl služby přibližně pro 180 klientů. Poliklinika Prosek modernizuje vybavení

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu