• Načítám...
>

Praha 9 rozdává roušky

  • 22. dubna 2020,
  • 20:01,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 9 už počtvrté rozdávala roušky. Na čtyřech místech po Praze 9 se jich mezi 8 a 10 hodinou rozdalo několik stovek. Tyto roušky jsou určeny především pro seniory, kteří jsou tou nejohroženější skupinou.

Reklama

Nejskloňovanějším slovem posledních dnů a týdnů je rouška. S vyhlášením nouzového stavu se bez nich nikdo nesmí objevit na veřejnosti. Do jejich shánění a následné distribuce se zapojila i devátá městská část a rozdává roušky svým občanům.

"Městská část Praha 9 se rozhodla, že bude hlavně občanům seniorům, mezi 8 až 10, dle nařízení vlády, před obchodními středisky, kde oni můžou nakupovat potraviny, rozdávat roušky," říká radní pro zdravotnictví a sociální problematiku, Jiří Janák.

Jak sami vidíte na záběrech z jablonecké ulice na roušky se stály doslova fronty.

"Rozdáváme dva typy roušek, Bavlněné, které jsou pratelné a na více použití a jednorázové, které jsme nakoupily. Roušek jsme rozdali, těch textilních asi přes čtyři tisíce a těch jednorázových šest, sedm možná osm tisíc," dodává radní.

Ještě než roušky Praha 9 začala rozdávat veřejnosti, distribuovala je do organizací na území městské části.

"Těch míst je strašně hodně, protože jsme je nedávaly, jen do organizací, které jsou zřízeny městskou částí. My jsme je dávali všem na území městské části Praha 9 i těm kteří, nepatří pod naší působnost. Ty první dny, kdy ty roušky nebyly, tak šlo všechno na domovy důchodců a zdravotnická zařízení," popisuje Janák.

Kromě místa před jedním ze supermarketů v jablonecké ulici jsme se s naší kamerou přesunuli i na parkoviště u křižovatky Vysočanská - Prosecká. Tam rozdával roušky jiný tým.

"Dneska od rána jsme už rozdali už přes sto roušek. Pokračujeme v tom až do desíti hodin, takže počítáme s tím, že ten náklad co máme rozdáme úplně celý. Zpětná vazba je taková, že lidi si roušky berou, i když roušky už se dneska dají sehnat, tak hlavně pro ty seniory je to pořád ještě významná pomoc," říká místostarosta Marek Doležal

Městská část počítá s tím, že bude roušky rozdávat tak dlouho, jak to bude třeba.

"Ale zároveň bych chtěl podotknout, že nemůže trvat příliš dlouho, protože ti občané jsou už značně frustrovaní a nespokojení," uzavírá radní, Jiří Janák.

Další informaci o rozdávání roušek získáte na internetových stránkách praha9.cz, na Facebooku Praha9 - dobrá adresa nebo na informačních linkách pro seniory 283 091 523 a 283 091 536.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu