• Načítám...
>

Praha 9 pořádá všesportovní kempy pro děti

  • 4. srpna 2020,
  • 15:30,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Areál AC Sparta Praha s UNYP arenou je největším sportovním areálem v Praze 9. Letos se tu poprvé konají letní všesportovní kempy ve spolupráci s Městskou částí Praha 9. Děti si mohou vyzkoušet například floorbal, rugby či judo.

Reklama

Praha 9 ve spolupráci s AC Sparta Praha pořádá tento rok poprvé všesportovní kempy. Děti mohou využívat jak venkovní areál, tak i zázemí UNYP arény. Výběr sportů je široký.

"Jedná se o týdenní turnusy, které zahrnují řadu sportů jež si děti mohou vyzkoušet. Jedná se florbal, judo, ragby, fotbal, stolní tenis a množství dalších sportů. Jsme připraveni na kapacitu sto padesáti dětí v rámci celého areálu v jednom dni," uvedl Lukáš Kuneš, provozní ředitel sportovní asociace AC Sparta Praha.

 Na začátku si děti určí, který sport preferují. A pak si zvolí další s tím, že tréninky probíhají pod dohledem zkušených a profesionálních trenérů.

"Aby se tělo ráno nabudilo na nastávající den tak je aktivujeme nějakou zábavnou hrou. Potom přichází na řadu aktivace svalů, středu těla, svalů dolních končetin. Poté máme určitá zaměření každého tréninku. Konkrétně nyní se s kluky ze starších žáků, neelitních týmů zaměřujeme na první dotek s balónkem, což je pro ně dost klíčová dovednost aby se jim ve vlastních zápasech v sezóně lépe hrálo," popsal Jan Marvánek, šéftrenér mládežnické akademie.

Anketa

Děti se shodují, že letní tréninky jsou pro ně velkou zábavou i školou

"Nejvíce mě asi baví střelba a když hrajeme zápas. Třeba zpracování balónku není vůbec lehké."

"Jsem tu asi už po páté a nejvíce se mi na tréninku líbí zápasy s hráči abych se mohl natrénovat na turnaje."

"Nejtěžší je asi obecně střelba, zpracování a přehrávky."

Radnice městské části taktéž přispívá a spoluorganizuje i některé sportovní akce. Například letos v září se mohou fanoušci těšit v UNYP  aréně na mezinárodní floorbalový turnaj.  

"Světový pohár ve florbalu klubů se zde uskuteční v termínu od druhého září a je to třídenní záležitost. Budeme hostit nejlepší týmy z celé Evropy," upozornil Lukáš Kuneš, provozní ředitel sportovní asociace AC Sparta Praha.

Blíží informace o plánovaných sportovních akcích i všesportovních kempech naleznou zájemci na webových stránkách Prahy 9 nebo kempacsparta.cz/

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu