• Načítám...
>

Barevná devítka byla letos komornější

  • 30. srpna 2020,
  • 14:51,
  • PRAHA 9,
  • Markéta Frydrychová

Konec prázdnin tradičně provoněl multikulturní festival Barevná devítka a nejinak tomu bude letos. Park Podviní ve Vysočanech se opět zaplnil cizokrajnými kulturami, hudbou a světovými specialitami. I letos na návštěvníky čekaly stánky z různých zemí z celého světa, gurmánské pochoutky a spousta hudby.

Reklama

Žhavé africké rytmy, japonské tance, spousta jídla a pití. Taková byla lákadla letošního ročníku festivalu Barevná devítka, který se konal v parku Podviní. Festival letos oslavil 16. výročí a oproti prvním ročníkům se několikanásobně rozrostl. 

"Jako každý rok v tomto parku Barevná devítka, setkání lidí z Prahy 9 s cizinci žijícími v Praze, spousta jídla, chutí, vůně, akorát trošku omezení kvůli nařízením a Covidu-19, takže lidé stojí frontu, protože více než 1000 lidí tady nemůže být. Program vypadá dobře samozřejmě. Je trošku menší pódium, protože bylo málo času. Končíme v 19 hodin, i kvůli tomu jsme museli omezovat," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Letos vůči bezpečnostním podmínkám, kvůli Covidu-19, se na festivalu objevilo méně stánků, než bylo původně v plánu.

"Letos je to zúžené. Vždy je to větší, více stánků a prostoru, ale kvůli covidu a tím, že jsme se to rozhodli udělat relativně pozdě, tak věřím, že se to vrátí do normálu, kdy nebudeme muset dělat žádná omezení, budou dvě stage, více stánků a více lidí," řekl Adam Vážanský. 

Ani letos na akci nechybělo zastoupení Jihočeského kraje, který je její neodmyslitelnou součástí. Dále tu návštěvníci mohli ochutnat kuchyni, např. z Německa, Thajska, Etiopie nebo Afghánistánu. A ani tentokrát nechyběla živá muzika ze všech koutů světa.

anketa

Cílem festivalu je napomoci k porozumění mezi národy a národnostmi a pomoci překonávat možné předsudky vůči některým etnikům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu