• Načítám...
>

V očkovacím místě na Proseku pomáhají i divadelníci

  • 4. března 2021,
  • 15:41,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Očkovací místo v Praze 9 už funguje naplno. V současnosti tu oočkují zhruba 35 lidí denně a během následujících týdnů by se jejich množství mohlo i zdvojnásobit. S obsluhou očkovacího místa a administrativou tady pomáhají i zaměstnanci divadla Gong, můžete se tady tak potkat třeba i se samotnou ředitelkou divadla.

Reklama

Praha 9 má své vlastní očkovací místo. To se nachází na Poliklinice Prosek. Výhoda tohoto očkovacího místa je především dobrá dostupnost pro seniory. Denně tu od 8 do 16 hodin naočkují několik desítek pacientů.

"My jsme zatím na nějakých počtech 35, ale od příštího týdne bychom to chtěli zdvojnásobit, to znamená asi nějakých 50 - to je náš limit. Všechno to záleží na lékařích, protože lékařů je nedostatek. Zatím jsme na vakcíně typu Moderna. Pokud bude dodávka Moderny, tak se budeme snažit být v té Moderně, ale jsme připraveni používat jakýkoli druh vakcíny, který přijde," řekl Tomáš Kladívko, ředitel Polikliniky Prosek. 

Velký zájem o vakcinaci potvrzuje i radní pro zdravotnictví a sociální služby.

"Každý by chtěl být oočkován hned, ale prostě to nejde, protože kapacitně jsme na hranicích jednak polikliniky a jednak omezeným počtem vakcín, které dostaneme. Jsme schopni ty kapacity i zvýšit, ale čekáme na to, kolik vakcín dostaneme, abychom byli schopni všem seniorům vyhovět," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9. 

Těch, co přijdou na očkování na Polikliniku Prosek, se hned ujmou koordinátoři, kteří je celým procesem očkování provedou.

"Ztotožní je podle občanského průkazu, zkontrolují je, jestli jsou zaregistrovaní, nechají je vyplnit dotazník a po této proceduře ten pacient postupuje k lékaři, lékař ho vyzpovídá, zda nemá nějaké alergie či jaké bere léky a poté rozhodne, jestli je schopen očkování," řekl Tomáš Kladívko. 

Administrativu spojenou s očkováním na místě vyřizují pracovníci vysočanského divadla Gong.

"Divadlo Gong je, stejně jako další řada kulturních institucí, v tuto chvíli již několik měsíců uzavřené a znamenalo by to, že by naši zaměstnanci zůstali sedět doma s rukama v klíně a čekali by, až se celá pandemie přežene a my jsme se rozhodli využít nabídku Polikliniky Prosek, abychom se zúčastnili organizování a spolupráce tady v očkovacím centru," řekla Martina Fialová, ředitelka Divadla Gong. 

V očkovacím centru tak můžete potkat dramaturga, produkční, zvukaře nebo samotnou ředitelku divadla. Kromě samotného očkování se Praha 9 snaží pomáhat i jinými způsoby.

"Pokračujeme v rozdávání roušek a respirátorů každé pondělí, původně jsme to dělali jen na dvoře MČ Praha 9, ale teď jsme to rozšířili i před Poliklinikou Prosek, kde rozdáváme každé pondělí od 4 do 5 respirátory," řekl Jiří Janák. 

Občané deváté Městské části se mohou o očkování nebo registraci k němu informovat i na telefonní lince 778 711 726. K dispozici je každý všední den od 8 do 16 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu