• Načítám...
>

Odborníci řešili bezpečnost na komunikacích v kraji

  • 21. října 2021,
  • 12:55,
  • PRAHA 9,
  • Dagmar Kopečková

V Praze se konala Dopravní konference s BESIPEM a Fondem zábrany škod. Ta se každoročně zabývá bezpečností dopravního prostoru v kraji.

Reklama

Problematikou bezpečnosti na komunikacích ve Středočeském kraji se opět po roce zabývala Dopravní konference s BESIPEM a Fondem zábrany škod. Konference každoročně představuje i přehled akcí, které zajišťují bezpečnost silničního provozu na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví kraje.

"Je to jedna z tradičních konferencí, která přivádí k jednacímu konferenčnímu stolu celou řadu důležitých aktérů. Od zástupců Policie České republiky, přes lidi, kteří se věnují bezpečnosti, přes ty, kteří projektují. Samozřejmě také pro ty, kteří spravují silnice, jako je například Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, pracovníci krajského úřadu a podobně," uvedl Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"My, tyto naše Dopravní konference, pořádáme již devátým rokem. Koncept je takový, že je děláme v každém kraji. To znamená čtrnáct krajských konferencí každý rok," upozornil Roman Kopřiva, pořadatel Dopravních konferencí s BESIPEM a FZŠ.

Hlavní myšlenkou je vzájemná diskuze a řešení konkrétních problémů v dopravě v kraji. 

"Primárním cílem je eliminovat nehodová místa v těch krajích, takže se v každém kraji zaměřujeme na konkrétní nehodová místa," konkretizoval Roman Kopřiva, pořadatel Dopravních konferencí s BESIPEM a FZŠ.

"Pro nás bezpečnost na silnicích patří k jasným kritériím. Koneckonců právě letošní rok znamenal poměrně významné změny v této oblasti. Zařadili jsme právě nehodovost mezi kritéria, která rozhodují o prioritách ve výstavbě silnic, a také v opravě bodových závad. To je změna, která je opravdu významná," vysvětlil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Jedním z témat bylo taktéž dokončení oprav jednoho z nejnebezpečnějších úseků Středočeského kraje, a tím je Jiřická zatáčka. Kraj v oblasti bezpečnosti na komunikacích klade důraz i na vzdělávání.

"Budeme pokračovat v tom, co je tradicí Středočeského kraje, a to je podpora dopravní výchovy ve školách. Právě proto plynou každý rok na BESIP, na bezpečnost, na vzdělávání dětí dva milióny korun," upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Konference se během roku konají v jednotlivých krajích České republiky. Celkem se zaměřily na více než 300 nehodových lokalit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu