• Načítám...
>

Cena starosty MČ Praha 9 se rozdávala už potřinácté

  • 10. září 2023,
  • 12:47,
  • PRAHA 9,
  • Monika Rusová

Devátá městská část si váží svých občanů a jako důkaz je každoročně oceňuje cenou starosty MČ Praha 9. Starosta Tomáš Portlík cenu předal každému osobně během slavnostního odpoledne v divadle Gong. Celou akci moderoval jeho zástupce - místostarosta Adam Vážanský.

Reklama

Každý z nich přispěl k lepšímu životu na Devítce trochu jinak, ale zasloužili si za to ocenění. Cenu starosty městské části Praha 9 si odnesly osobnosti ze světa kultury, sportu, vědy, ale i záchranáři nebo policisté. 

"Navrhují je občané, musí si to osvojit jednotlivý zastupitel a následně to projde buď radou městské části, v případě těch vyšších cen zastupitelstvem městské části, u příslušníků integrovaného záchranného systému to navrhují nadřízení," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta Praha 9.

"Je to ocenění, kterého si velmi vážím a jak jsem říkal už na pódiu, je to ocenění nejen pro mě, ale pro celou tu skupinu, tu partu těch záchranářů, to znamená lékařů a dispečerek, že jsme tu covidovou dobu jako záchranka zvládli se ctí," řekl Stanislav Ševčuk - záchranář.

"Hrozně si toho vážíme, po pravdě jsme to ani nečekali, v podstatě u Prahy 9 ocenění znamená to, si nás váží, že jsme na území Prahy 9, že tady působíme a ty sportovní výsledky, kterých dosahujeme, mají přesah u takového sportu, jako je volejbal," řekl Tomáš Pomr - sportovní ředitel Lvi Praha.

Celkem letos byly oceněny čtyři fyzické osoby, jeden spolek, šest členů integrovaného záchranného systému a několik osob za stavbu mateřské a základní školy Elektra.

"Zvláštní cena byla pro našeho dlouholetého úspěšného starostu pana Jarolíma, který poprvé od roku 1994 nebude v zastupitelstvu, ale bez něj by tady téměř nic nebylo," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta Praha 9.

Slavnostní akt se konal v divadle Gong a kromě květin si zmíněné osobnosti odnesly poděkování, plaketu a skleněné ocenění. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu