• Načítám...
>

Koloděje mají zcela novou mateřskou školku

Zásadní krok k vyřešení tíživé situace ohledně nedostatku míst pro děti v mateřských školkách udělali v Kolodějích. Po letech se jim totiž podařilo postavit zcela novou školku. Stará do té doby sídlila v budově základní školy. Novostavba pojme prakticky dvojnásobek dětí, které mohli do té doby mateřskou školu navštěvovat. I přesto zůstávají rodiče, kteří svoje dítě do školky nedostanou.

Reklama

Snaha vybudovat mateřskou školku takříkajíc na zelené louce byla v Kolodějích už několik let. Původní mateřská školka sídlila v základní škole, měla nevyhovující kapacitu a také zabírala místo škole. Když se starosta do realizace záměru pouštěl, netušil, jak těžký boj ho čeká.

Dana Petráková, ředitelka MŠ Koloděje

I přestože nová školka má prakticky podstatně větší kapacitu než ta původní, pořád ještě nestačí uspokojit požadavky všech kolodějských rodičů.

Dana Petráková, ředitelka MŠ Koloděje

Nová školka se podařila a líbí se i dětem

Anketa

Dana Petrákov, ředitelka MŠ Koloděje

Ale to nejdůležitější samozřejmě je, že mají skvělé prostředí na hraní a hračky, které je baví.

Anketa

Nová mateřská školka uvolnila ruce i místní základní škole. Ta po odchodu mateřinky ze svého areálu zrekonstruovala družinu a jednu třídu a poprvé v historii kolodějského školství otevřela dvě první třídy. Do zdejší základní školy tak mohly poprvé nastoupit všechny kolodějské děti. Karel Rychlý, televize Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu