• Načítám...
>

Nová křižovatka Ke Klíčovu zklidnila dopravu

  • 17. dubna 2019,
  • 8:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pětiramenná křižovatka Ke Klíčovu v Praze 9 neměla o nehody nouzi. Kromě toho, že zde docházelo k častým kolizím, problémy zde měli i řidiči autobusů městské hromadné dopravy. Situace se změnila a doprava je mnohem klidnější a bezpečnější.

Reklama

Praha 9 slavnostně otevřela pětiramennou okružní křižovatku Ke Klíčovu. Po dlouhých letech tudy mohou řidiči projíždět mnohem bezpečněji.

"Splněný sen více než dvacetiletého snažení, kdy jsme chtěli tuto kruhovou křižovatku realizovat. Mě mrzelo, že třeba na jiných místech v Praze ty kruhové objezdy se dařilo realizovat, tady ale pořád bylo mnoho problémů majetkových, pozemkových, sítě, které jinde třeba nepůsobily takový problém. Ale nakonec se to podařilo a děkuji všem, kteří se na té stavbě zúčastnili," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Práce na této komunikaci byly poměrně komplikované. Rekonstrukce, která zahrnovala kompletní zasíťování, probíhala po většinu času během provozu.

"Museli jsme přizpůsobit kompletně stavbu vytíženosti této komunikace. Také jsme museli počítat s řadou poduličních sítí, museli jsme celou stavbu koordinovat s překládkou vody, plynu a dále zde bylo vystavěno nové veřejné osvětlení. Také jsme museli počítat s tím, že zde musíme zachovat průjezd částečně autobusů, proto jsme po dobu stavby měli křižovatku prakticky celou dobu v provozu," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Přestavbu křižovatky podpořila i pracovní skupina Besip, kterou vytvořil pražský magistrát.

"Tato skupina vybírá každoročně z toho balíku akcí, které jsou nejdůležitější a které budou mít největší přínos pro bezpečnost provozu. Ta skupina to odborně posoudila a doporučila k realizaci a díky tomu se to uskutečnilo," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Rekonstrukce pětiramenné křižovatky vyšla pražský magistrát na necelých 26 milionů bez DPH.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu