• Načítám...
>

V Řepích vyroste nové rezidentní parkoviště

  • 23. dubna 2019,
  • 17:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V pražských Řepích v Mrkvičkově ulici bude v červnu otevřeno nové parkoviště pro rezidenty. To bude mít kapacitu 104 parkovacích míst a jeho užívání vyjde řidiče na 700 Kč měsíčně. Stavba za 10 milionů korun má vést ke zlepšení stavu parkování v městské části.

Reklama

V pražských Řepích vznikne nové parkoviště pro rezidenty. Ti budou mít k dispozici celkem 104 míst, která by měla vyřešit špatnou situaci s parkováním v této lokalitě.

"Tato lokalita má největší deficit parkovacích míst v celém území MČ a my teď čekáme na dodání závěrového systému, protože to nebylo součástí dodávky toho parkoviště, neměli jsme  v tom úplně jasno - bude tam systém jako čtení SPZ, aby byla zajištěna rychlá obslužnost v té ranní špičce nebo odpoledne," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Pozemek, na kterém se parkoviště staví koupila Praha 17 od armády za částku 22 milionů korun.

Parkoviště bude placené. Za částku 700 Kč měsíčně získá každý z nájemců své vlastní parkovací místo.

"Vzhledem k tomu, že jsme platili ten pozemek - 22 milionů a dalších 10 je ta stavba, nelze to udělat zdarma. Navíc je tady vedle hotel a určitě si na to brousili zuby, že by to nabízeli v rámci svých služeb jako přilehlé parkoviště. Budeme mít nájemní smlouvy s každým tím rezidentem," řekl Martin Marek.

Stavba se blíží ke konci a pokud půjde vše podle plánu radnice, mohla by tu auta parkovat ještě před koncem školního roku.

"Stavba samotného parkoviště má být hotová 24. května s tím, že poté budeme čekat, až si stavbu převezmeme, takže počítáme červen," řekl David Zlatý, vedoucí Odb. životního prostředí a dopravy, Praha 17.

Stavba parkoviště vyšla městskou část na 10 milionů korun. Zájemci o jednotlivá parkovací místa se mohou hlásit do výběrového řízení prostřednictvím internetových stránek Prahy 17.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu