• Načítám...
>

Ester Ledecká zasadila lípu

  • 17. května 2019,
  • 22:12,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Ester Ledecká má v pražské Botanické zahradě svůj strom. Zasadila ho v rámci projektu Kořeny osobností. Tato lyžařka a snowboardistka se nesmazatelně zapsala do dějin světového sportu vloni v zimě, když na olympiádě v Jižní Koreji získala zlato ve dvou různých disciplínách.

Reklama

Další známou tváří, která se v pražské Botanické zahradě zapojila do projektu Kořeny osobností, je snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká.

"Velice mě potěšilo, že mě Botanická zahrada oslovila abych tady zasadila tento strom, abych byla 95. osobnost, která tady má tu čest zasadit. Ještě navíc jsem dostala krásnou lípu velkolistou. Je to pro mě obrovská čest, že jsem ji tady mohla zasadit," řekla Ester Ledecká, lyžařka a snowboardistka.

"Ester Ledecká si vysadila lípu velkolistou. A to z toho důvodu, že ta to rostlina odolává suchu. Roste na suťovištích a přežívá obrovské změny, které na těchto místech probíhají zcela běžně. Krásně to právě doplňovalo tu symboliku její odolnosti a přijímání výzev, které vždy lehce splní," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Známí lidé sází stromy, keře a další dřeviny v Botanické zahradě hl. m. Prahy už od roku 2009.

"Osobnosti zde vysadí svůj strom, rostlinu či dřevinu. Ta je poté označena speciální cedulí, kde jsou informace o dané rostlině, stromu nebo dřevině, v čem je významná, kde se vyskytuje, jaké výšky třeba dorůstá a podobně. A potom životopis dané osobnosti. V čem byla nejvýznamnější, čeho dosáhla, jakých úspěchů ve vědě či sportu," řekla Darina Miklovičová, spoluautorka projektu.

Stezka osobností bude v budoucnu čítat kolem 140 dřevin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu