• Načítám...
>

Praha 8 zahájila novou akci

  • 21. května 2019,
  • 11:11,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Oslavy literatury, divadla, filmu, koček a především piva. To byly Hrabalovy Libeňské slavnosti. Ty se i letos rozprostřely od Libeňského zámku až k Divadlu pod Palmovkou.

Reklama

Hrabalovy Libeňské slavnosti. Takový nese název nová akce, kterou pro své obyvatele připravila Praha 8. Letošní první ročník se konal nejen v prostorách před Löwitovým mlýnem, ale i na dalších místech této MČ.

"V restauracích u Horkých, na Libeňském zámku, v Nové synagoze na Palmovce i na jiných místech, kde vzpomínáme na našeho slavného rodáka Bohumila Hrabala," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Kromě hudebních vystoupení a programu pro děti si mohli návštěvníci vychutnat také čtení textů slavného prozaika. Právě na jeho počest tuto akci Praha 8 uspořádala.

"Já jsem velikým příznivcem Hrabalova díla, podařilo se mi v mládí pana Hrabala potkat, protože otec se s ním znal a kamarádil, takže pro mě je to veliké téma. Jsem skoro celoživotní Libeňák a dokonce jsem dospěl tak daleko, že po přečtení Obsluhoval jsem anglického krále jsem si došel do jeho domu došel pro cihly a mám je ve svém domě," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Bohumil Hrabal bývá často spojován s pivem a to především díky filmu Postřižiny. Proto bylo na této akci prezentováno několik minipivovarů.

"Podpora místních podnikatelů je určitě chvályhodná záležitost, takže tady máme především pivovary z Prahy 8," řekl Ondřej Gros.

Nechyběla ani tradiční prohlídka Libeňského zámku. Místa, kde se významný spisovatel oženil se svou ženou Eliškou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu