• Načítám...
>

Divadlo na Vinohradech potřebuje rekonstrukci

  • 23. května 2019,
  • 11:36,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

Díváte se na jevištní technologii z roku 1927 ve vinohradském divadle v Praze. Díky ní se jeviště mohlo naklánět do stran či měnit výšku. To už je ale minulostí. 

"Máme havarijní výměr, nesmíme ji používat, musíme ji vyměnit. A když se bude vyměňovat tato technologie, bylo by záhodno všechno to vybydlené, co vinohradské divadlo ve svých útrobách skrývá, opravit. Je to první divadlo města, nejprestižnější budova města. Myslím si, že by si to po těch letech zasloužilo," řekl Tomáš Töpfer, ředitel Divadla na Vinohradech.

"Já jsem samozřejmě s tím byla seznámena hned po tom, co jsem nastoupila do funkce. Tam jsou 2 problémy. Jeden je jevištní technika, druhý je celková rekonstrukce. Zatím se uvažovalo udělat to v jednom, aby to divadlo nebylo zavřené dlouho, zároveň to ale dohromady stojí opravdu až řádech miliard. Teď se uvažuje spíše o tom to rozdělit a nejdříve zrekonstruovat nebo opravit tu jevištní techniku, která je v havarijním stavu a opravdu je to nebezpečné, takže nejdříve udělat to a pak rekonstrukci celkovou," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Pražské Divadlo na Vinohradech by se kvůli rekonstrukci mělo uzavřít na 1 až 2 roky. A opravy by mohly začít už v letech 2020 až 2021. Definitivně jasno bude ale až politici sestaví rozpočet na příští rok. Na kolik rekonstrukce vinohradského divadla vyjde zatím není jasné. Podle předsedy kulturního výboru Jana Wolfa ale jen oprava tohoto jeviště vyjde na zhruba 350 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu