• Načítám...
>

Do pítek a fontán se po zimě vrátila voda

  • 23. května 2019,
  • 18:40,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Před hlavní turistickou sezónou se do pítek a fontán vrátila voda. Technická správa komunikací hl. m. Prahy již zprovoznila všechny, které má ve své správě. Jakým způsobem probíhá jejich údržba prozradíme v následující reportáži.

Reklama

Obyvatelé a návštěvníci metropole se mohou opět osvěžit pitnou vodou z pítek a fontán. Ty jsou od počátky května po zimní přestávce opět v provozu.

"Ve správě TSK je 9 pítek a 4 fontány. Těch 9 pítek máme na území zejména MČ Praha 1 a Praha 2," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Před spuštěním do provozu se provádí na pítkách a fontánách celá řada různých oprav.

"Je celkově rozebráno, zkontrolováno. Někdy se stává, že po zimě je v pítku problém s utržením některých částí, kdy tam zůstaly zbytky vody, což se snažíme eliminovat právě tou kontrolou," řekla Barbora Lišková.

Pravidelnou kontrolou prochází pítka a fontány také během letní sezóny. To je často vyhledávají nejen Pražané ale i turisté, kteří se chtějí v horkých dnech osvěžit vodou.

anketa

Provoz pítek a fontán vyjde TSK každoročně na částku kolem 400 tisíc korun a proteče jimi necelých 5 tisíc metrů krychlových vody.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu