• Načítám...
>

Praha má třetí nejlepší řidičku tramvají v Evropě

  • 31. května 2019,
  • 17:12,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha má třetí nejlepší řidičku tramvaje v Evropě. Své dovednosti prokázala v několika náročných disciplínách. I přes tento úspěch bere jako největší zadostiučinění, když si cestující během jízdy odpočinou.

Reklama

Praha má třetí nejlepší řidičku tramvají v Evropě. Stala se jí Nikol Pravdová, která řídí tramvaj už od roku 2011. Díky dobrému hodnocení a zkušenostem byla vybrána do dvoučlenného týmu, který měl za úkol se nejlépe prosadit mezi dalšími 25 účastníky na Mistrovství Evropy v Bruselu v 5 neobvyklých disciplínách.

"Nejzajímavější určitě byla ta s historickou tramvají, protože jsem opravdu v životě neseděla v historické tramvaji. A velice jsme si s tou tramvají sedly. Nejhorší pro mě bylo asi zastavení na třetí dveře bez zrcátek, což jsme si neměli možnost vůbec vyzkoušet," řekla Nikol Pravdová, řidička tramvaje.

Mezi velmi netradiční disciplínu patřil tzv. tramvajový bowling, při kterém vůz najede na míč tak, aby odraženým balónem srazil co největší počet kuželek.

"Bylo úžasné, že jsme do mohli do té koule opravdu napálit a shodit ty kuželky. To bylo trochu něco jiného," řekla Nikol Pravdová.

Jak se jede s třetí nejlepší řidičkou tramvají v Evropě jsme si vyzkoušeli během jízdy na lince č. 2, která vyjíždí ze Sídliště Petřiny přes centrum Prahy a končí na Nádraží Braník. Při této příležitosti jsme se zeptali cestujících jak hodnotí jízdu.

anketa

Pro paní Nikol je největším zadostiučiněním, když si cestující mohou vychutnat cestu bez drkotání a zároveň si při tom odpočinout.

"Když usnou, je to pro mě vlastně odměna za to, že asi vážně jedu tak, že je ukolébám, že prostě jedu dobře," řekla Nikol Pravdová.

Tato sympatická a usměvavá řidička zažila za svou kariéru i několik nepříjemných událostí. Naštěstí měly dobrý konec.

"Kluk se na poslední chvíli rozmyslel, že mi přeběhne přes přechod, a zakopl. A já jsem opravdu od něj zastavila na milimetry. Musím říci, že srdce mi bušilo až na konečnou. Opravdu jsem to vydýchávala hodně dlouho. Naštěstí se nic nestalo," řekla Nikol Pravdová.

S paní Nikol se mohou Pražané svézt v ranních hodinách během pracovního týdne na linkách č. 3, 4, 6, 11, 12, 16 nebo 17.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu