• Načítám...
>

Nejlepší softbalisté světa hrají v Praze

  • 15. června 2019,
  • 10:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Softball je sport, který v Česku není moc rozšířený. I přes to naše metropole hostila historicky první mistrovství světa, které se kdy uskutečnilo v Evropě. Fandit můžete ve Svoboda parku v Bohnicích až do 23. června.

Reklama

Historicky poprvé hostí Česko mistrovství světa v softballu. Do Prahy a Havlíčkova Brodu se sjelo celkem 16 týmů z 5 světových kontinentů.

"Ti nejzajímavější jsou samozřejmě ČR, Nový Zéland, což jsou sedminásobní mistři světa. Pak třeba Venezuela, která přijela i přes komplikace v jejich zemi," řekla Helena Novotná, organizátorka.

První zápas tohoto mistrovství se odehrál na půdě naší metropole. V něm se utkal český tým s Novým Zélandem a nechyběl ani legendární tanec haka.

"Rozlosování dělá světová konfederace, takže my jsme do toho zasahovat nijak nemohli. Bohužel Češi mají velmi těžkou skupinu. Mají tam 4 adepty na zlatou medaili, takže pro ně je ta skupina těžká, nicméně stále věří, že postoupí do play-off a že i o ty medaile by se mohli poprat," řekla Helena Novotná.

Pro české softballové hráče se dá mistrovství světa konané u nás považovat za vrchol kariéry.

"Tím, že mužský softball není na Olympijských hrách, je toto ta nejvrcholnější akce, kterou oni mohou hrát. A hrát to před domácím publikem je nejvíc, co v těch kariérách zažijí," řekla Helena Novotná.

Softball je sport, který není v ČR nijak rozšířen. Jeho popularita ale v posledních letech výrazně stoupla.

"My se snažíme toto změnit a věřím, že mistrovství světa a zároveň olympijská kvalifikace, kterou mají ženy za měsíc, by tomu mohla pomoci. Je ale pravda, že základna toho sportu se rozrůstá a za posledních asi 5 let jsme zdvojnásobili množství registrovaných členů," řekla Helena Novotná.

Softballové mistrovství světa v Praze hostí Svoboda park v Bohnicích a fandit tu můžete až do 23. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu