• Načítám...
>

O Metropolitním plánu diskutovala i veřejnost

  • 28. června 2019,
  • 23:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Centru architektury a městského plánování se mohla veřejnost seznámit s aktuálním děním kolem Metropolitního plánu. Na otázky odpovídali odborníci v čele s náměstkem pro územní rozvoj Petrem Hlaváčkem nebo ředitelem Institutu plánování a rozvoje Ondřejem Boháčem.

Reklama

Aktuální situace kolem Metropolitního plánu. To bylo téma diskuze s veřejností, která proběhla v Centru architektury a městského plánování.

"My dnešním večerem navazujeme na velkou kampaň k Metropolitnímu plánu, protože tím oficiálním představením to pro nás neskončilo. Chceme v tom pokračovat dále, chceme znovu vysvětlovat a ukazovat proč je nutné aby Praha měla nový územní plán a moderně pojatý. Takže tady jsme ukazovali stávající plán a jeho nedostatky a to jak se na něj snažíme reagovat Metropolitním plánem. Také jsme dávali lidem informace o tom, co bude v tom procesu schvalování Metropolitního plánu, co se bude dít dál," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy.

Náměstek Petr Hlaváček si pochvaluje i workshopy s městskými částmi na téma Metropolitní plán, které v uplynulých dnech intenzivně probíhaly.

"Hodně jsem cítil, že ty MČ začínají vnímat to město jako celek. Že ten plán všechny vede k vnímání souvislostí a k tomu, že když mám nějaký problém a vnímám ho jako svůj problém, tak zároveň začínám vnímat toho souseda a město jako celek. Což je velice důležité," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

K Metropolitnímu plánu je nyní skoro 14,5 tisíce připomínek.

"Nyní se ty připomínky vyhodnocují a probíhají jednání s orgány státu, s MČ se na podzim rozběhnou jednání a ve finále se budou ještě vyhodnocovat připomínky veřejnosti tak, aby se mohla spustit ta druhá fáze, tzv. veřejné projednání. Aby ten plán mohl být schválen," řekl Ondřej Boháč.

Metropolitní plán by měl vejít v platnost 1. ledna 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu