• Načítám...
>

V ulici Patočkova pokračují opravy

  • 3. července 2019,
  • 20:34,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem prázdninového období se hlavně řidiči budou muset obrnit. Na mnoha úsecích totiž i letos budou zahájeny opravy. A nevyhne se jim ani Praha 6, kde právě teď probíhá oprava vozovky v ulici Patočkova.

Reklama

Letní uzavírky silnic jsou v plném proudu. Stejně jako v předchozím roce se jim ani letos nevyhne Patočkova ulice v Praze 6. V loňském roce tady TSK opravovala úsek poblíž vozovny Střešovice směrem do centra. Letos v rekonstrukci pokračuje v opačném směru, tedy v úseku od ulice U Brusnice až po křižovatku s ulicí Střešovická.

"Provedeme tam výměnu všech vrstev vozovky a vlastně celkovou rekonstrukci chodníků. Bude položen nový asfalt a chodníky budou mít novou kamennou mozaiku," řekl Petr Jansa, tiskový mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Práce se ale zaměří i na výměnu veřejného osvětlení a dojde i na přechod pro chodce.

"Bude dokončen přechod a jeho rekonstrukce včetně jeho přisvětlení. Je to přechod u střešovické vozovny, který je velmi frekventovaný, u zastávek tramvají, které je tam jsou, takže bude zvýšena bezpečnost na tomto přechodu," řekl Petr Jansa.

Obrnit trpělivostí by se měli místní, ale také řidiči. Práce totiž omezují i automobilovou dopravu.

"Automobilová individuální doprava je vedena po tramvajovém pásu. Vždy má MHD, tedy v tomto případě tramvaje, přednost před automobily," řekl Petr Jansa. 

Rekonstrukce ale zasáhla i zdejší hromadnou dopravu. Cestující by měli počítat s dočasnými změnami tras i s dalšími omezeními.

"Z důvodu rekonstrukce komunikace v ulici Patočkova dochází k dočasné změně trasy a zastávek pro linky č. 108 a 216. Předpoklad trvání této akce je jeden měsíc," řekla Hana Pohanová, tiskové oddělení DP hl. m. Prahy.

Kompletní seznam všech výluk a dalších omezení mohou cestující nalézt na webových stránkách DPP. Samotné práce by měly být hotové nejpozději na konci srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu