• Načítám...
>

Divadlo Ungelt zve na Letní scénu

  • 9. července 2019,
  • 23:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Kdokoli může dělat cokoli. To je autobiografická hra podle románu spisovatelky Betty MacDonaldové. Tu můžete vidět na Letní scéně divadla Ungelt. V hlavních rolí se představí např. Jitka Smutná, Tereza Kostková nebo Jaromír Nosek.

Reklama

I v letošním roce můžete navštívit Letní scénu Divadla Ungelt. Ta nabízí téměř každý den inscenace z repertoáru tohoto divadla. Jedna z her, na kterou mohou diváci zavítat, se jmenuje Kdokoli může dělat cokoli.

"Je to autobiografické dílo Betty MacDonaldové, které ale s naprosto neuvěřitelnou lehkostí a humorem popisuje ekonomickou krizi, kterou ta Betty zažila na vlastní kůži. Ale přestože tam slyšíte to slovo 'krize', tak ta inscenace je neskutečně vtipná, protože má přesně to, co diváci a čtenáři na Betty MacDonaldové milují. A to je právě ta schopnost nadhledu, laskavosti a neuvěřitelného vtipu. Ať už situačního nebo slovního," řekl Pavel Ondruch, umělecký šéf.

Jednu z hlavních rolí v této hře ztvárnila herečka Tereza Kostková. 

"Moje postava se jmenuje Betty MacDonaldová a je to autorka knih jak ji známe - Kdokoli může dělat cokoli. Takže já hraji kdysi žijící postavu. Tím je to velmi jednoduše dané," řekla Tereza Kostková, herečka.

Dále mohou diváci vidět např. Evu Josefíkovou, Jaromíra Noska nebo Jitku Smutnou.

"Je to maminka, která má svérázný humor. S dcerami to umí. Moc nepropadá nějakým strastím, naopak myslím, že se i v krizových situacích chová s nadhledem. A občas provede něco, co těm dcerám docela leze na nervy nebo to udělá nějakou neplechu v té rodině. Ale oni to berou s humorem," řekla Jitka Smutná, herečka.

Hra Kdokoli může dělat cokoli byla vytvořena na míru Letní scéně. I proto ji Divadlo Ungelt hraje pouze tady a na zájezdech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu