• Načítám...
>

Stanice Karlovo náměstí se rekonstruuje

  • 12. července 2019,
  • 19:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až do příštího roku budou probíhat práce na rekonstrukci stanice metra Karlovo náměstí. Během ní budou vybudovány dva výtahy. Kompletní opravy se dočkaly také eskalátory do vestibulu z Karlova náměstí. Ty budou zprovozněny již během srpna.

Reklama

Stanice metra Karlovo náměstí prochází rekonstrukcí. Po jejím skončení by měl být přístup do ní zcela bezbariérový. 

"Dopravní podnik zde ve stanici metra Karlovo náměstí buduje již od května dvojici výtahů na nástupiště a dvojici výtahů z přestupní chodby," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Práce na vybudování výtahů jsou přibližně ve třetině. Dělníci musí šachtu provrtat až na nástupiště, tedy do hloubky 35 metrů.

"Cestujících se tato výstavba nedotkne vůbec. Pouze od poloviny srpna zde bude na nástupišti zábor, kde budou prováděny práce. Jinak to provoz vůbec neomezí," řekla Aneta Řehková.

Práce na rekonstrukci nástupiště a s ní související omezení potrvají až do poloviny příštího roku. 

"Práce jsou nyní v plném proudu. Počítáme s tím, že v červnu nebo v červenci příštího roku by měla být tato stavba dokončena. Předpokládané investiční náklady na tuto stavbu jsou zhruba 240 milionů korun," řekla Aneta Řehková.

Už letos se ale cestující dočkají otevření vestibulu z Karlova náměstí. Ten je v současné době uzavřen kvůli rekonstrukci eskalátorů.

"Po úspěšných kolaudačních zkouškách v polovině srpna předpokládáme, že provoz těchto eskalátorů bude plně zahájen," řekla Aneta Řehková.

Do té doby musí cestující pro přístup do metra využít vestibul z Palackého náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu