• Načítám...
>

Platnost Opencard končí

  • 15. července 2019,
  • 21:41,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než 65 tisícům karet Opencard končí platnost. Cestující si je mohou vyměnit nejen za Lítačku, ale dlouhodobé časové kupóny mohou nahrát také např. na bankovní kartu. Jak při výměně postupovat napoví následující reportáž.

Reklama

Na podzim dojde k postupnému ukončení platnosti karet Opencard. Všichni její držitelé si ji proto budou muset nechat vyměnit.

"V tuto chvíli je zhruba 65 tisíc karet ještě mezi lidmi. K tomu porovnáváme číslo zhruba 800 tisíc karet Lítačka. Končí nám platnost karet Opencard, poslední skončí ke konci února, nicméně už teď každý měsíc bude expirovat zhruba 5 tisíc karet s tím, že největší množství karet skončí v říjnu - zhruba okolo 7 až 8 tisíc," řekl Michal Fišer, ředitel společnosti Operátor ICT.

Opencard je možné vyměnit např. za Lítačku. O tu si můžete zažádat prostřednictvím e-shopu.

"Na webu www.pidlitacka.cz online zažádat o novou kartu Lítačka, která vám po vyplnění údajů přijde domů poštou. Případně umožňujeme i nahrát si ten časový kupón na MHD pro Prahu a Středočeský kraj na jiný nosič, např. na bankovní karty Visa a Mastercard nebo např. i In Kartu ČD," řekl Michal Fišer.

Zažádat o výměnu Opencard za Lítačku můžete také osobně v klientském centru ve Škodově paláci.

"Kde je možné přijít osobně a zažádat si o expresní výměnu Opencard např. za Lítačku. Ta operace trvá několik minut a samozřejmě tento servis poskytujeme," řekl Michal Fišer.

Od srpna bude možné dlouhodobé časové kupóny nahrát také do mobilní aplikace PID Lítačka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu