• Načítám...
>

Galerie Pragovka zve na nové výstavy

  • 13. srpna 2019,
  • 16:06,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V galerii Pragovka je opět živo. Návštěvníkům prostory nabízí hned čtyři nové výstavy. V rámci jedné z nich například vystavilo své práce 21 mladých umělců a pedagogů z Ústí nad Labem.

Reklama

Galerie Pragovka zve na 4 nové výstavy. Dvě, které už probíhají, teď doplnily další. Jedna z nich - Labyrint - se zaměřuje na neklid, který bublá pod povrchem současné doby. Podílelo se na ní hned 21 mladých studentů Umělecké školy v Ústí nad Labem, které doplnili také jejich pedagogové.

"Je tady k vidění stream přenášející aktuální situaci z Lidického náměstí z centra. Jsou zde představeny fotografické cykly, ve většině případů jsou to ale video práce," řekla Tereza Nováková, kurátorka výstavy.

Tzv. white room pak nabízí průřez dílem umělce Tomáše Rullera. Ten svou výstavu Performance umístil do kompletně vybílené místnosti.

"Jejím cílem bylo vytvořit ten pocit při bilancování a procházení výstavou, že si nejste jistí, jestli jste v přítomnosti, v minulosti, v jakém bezčasí nebo nadčasovosti se ocitáte," řekl Tomáš Ruller, výtvarník.

Galerie Pragovka má zejména během letních měsíců návštěvníkům opravdu co nabídnout. Industriální prostředí nabízí kromě výstav také posezení nebo filmy pod širým nebem. 

"Je tady kavárna, jsou tady 4 galerie, z nichž 3 jsou v přízemí, a čtvrtá je schovaná v patře. Ta se soustředí na výstavy rezidentů. A kromě toho tady máme opravdu to letní kino, máme tady doprovodné galerijní programy, přednášky," řekla Lucie Nováčková, umělecká ředitelka Pragovka Gallery.

Výstavy nabízí také bohatý doprovodný program. Pokud chtějí návštěvníci v rámci návštěvy vidět třeba nějaký biják, letní kino promítá každý čtvrtek. Čtveřice nových výstav bude k vidění až do 10. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu