• Načítám...
>

Na zastávkách MHD můžete udělat dobrý skutek

  • 21. srpna 2019,
  • 18:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Sbírka drogistického zboží probíhá na vybraných zastávkách MHD. Přinést sem můžete např. sprchové gely, zubní pasty nebo dekorativní kosmetiku. Věci budou následně předány dětským a azylovým domovům.

Reklama

Vítězné náměstí, náměstí Míru, náměstí Republiky, Anděl, Moráň a Palmovka. To je 6 vybraných zastávek pražské MHD, na kterých probíhá 2. ročník sbírky drogistického zboží pro děti z dětských a azylových domovů, kterou pořádá Nadace Naše dítě.

"Obyvatelé Prahy mohou na 6 vybraných zastávek pražské MHD přinést věci jako mycí, čistící prostředky, určitě sprchové gely, šampony, dekorativní kosmetiku. V dětských domovech nejsou jen malé děti, víceméně tam nejsou malé děti, jsou tam třeba i dospívající slečny a podobně, takže určitě dekorativní kosmetika také potěší. Určitě dětské kosmetika právě pro ty menší zase do těch azylových domů," řekla Zuzana Šafářová, vedoucí projektů Nadace Naše dítě.

Sbírka probíhá ve dnech 21. a 22. srpna vždy od 9:00 do 17:00. V tento čas jsou na zastávkách připraveni dobrovolníci z řad pracovníků společnosti, která pečuje o zastávky pražské MHD.

"Společnost JCDecaux podporuje tuto akci dlouhodobě. Na celé akci se podílíme prostřednictvím bezúplatného poskytnutí reklamních ploch, kterých je téměř 200. Zároveň zajišťujeme organizaci a logistiku celé akce," řekl Václav Kuthan, provozní ředitel JCDecaux.

Vybrané věci poputují prostřednictvím Nadace Naše dítě do azylových a dětských domovů. Konkrétní zařízení budou vybrána podle množství darů.

"Potom je budeme ještě rozdělovat právě podle toho zaměření. Ale v loňském roce jsme směřovali tuto pomoc do dětského domova Radost a do azylového domu Acorus. Takže si myslím, že ten výběr bude podobný," řekla Zuzana Šafářová.

Záštitu nad akcí převzal starosta MČ Praha 6, který do sbírky přinesl desítky věcí. Podle něj Praha 6 vždy ráda podpoří projekty pro dobrou věc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu