• Načítám...
>

V Praze bylo letos zadrženo více než sto dealerů

  • 11. září 2019,
  • 1:04,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Policie si došlápla na drogové dealery. Během osmi měsíců tohoto roku se policistům podařilo v centru města zadržet více než 100 osob. Většina z nich byli cizinci.

Reklama

106 osob, z toho 104 dealerů drog se letos podařilo zadržet speciálnímu týmu pražské Policie s názvem Krystal. Ten se zaměřuje na drogovou kriminalitu v centru hlavního města.

"Jedná se zejména o cizince z afrických zemí a samozřejmě se to týká samotného Václavského náměstí a přilehlých ulic. Důležité je to, že se ten tým skládal opravdu z několika různých typů služeb policistů. Nebylo to pouze o tom zadokumentování, ale i o následných procesních úkonech zhruba stovky pachatelů. Polovina má dnes od soudu vyhoštění, zákaz pobytu v ČR a druhá polovina má totéž z hlediska správního vyhoštění od Odboru cizinecké policie," řekl Tomáš Lerch, ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

"Vždy, když už dochází k tomu zadržení, tak se jedná o prokázaného dealera, kdy máme jak tu drogu, tak i zadokumentováno, kde tu drogu koupil," řekl Jan Kloubek, šéf policejního týmu Krystal.

Nejvíce v centru Prahy nabízejí dealeři kokain a marihuanu. Policisté se snaží prodejce drog zadržet v klidu, ale jelikož se ve většině případů jedná o osoby s kriminální minulostí, často se brání.

"Snaží se utéct nebo aktivně působit proti nám a prát se s námi. To zadržení je mnohdy těžké. Dost často se nám právě stane, že během zadržení některé drogy spolknou. Pokud někdo spolkne drogu typu kokain, tak se velice rychle dostane do stavu, kdy se vám tělo změní v někoho, koho je velice složité chytit, držet a nějakým způsobem ho zpacifikovat," řekl Jan Kloubek.

Dealeři používají k úkrytu drog nejrůznější skrýše na ulici, ale třeba i blatníky aut nebo víčko nádrže.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu