• Načítám...
>

Festival Signal byl zahájen

  • 12. října 2019,
  • 2:18,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Praze začal festival světla Signal. Jedna z nejvýznamnějších kulturních událostí roku potrvá až do neděle. Pro návštěvníky je připraveno celkem 18 instalací, které jsou k vidění na třech hlavních trasách. Letošní ročník provází jedno společné téma a tím je 30. výročí sametové revoluce.

Reklama

18 instalací a čtyři dny nabité světlem. To je festival Signal. Ten začal ve čtvrtek večer laserovou show na rohu Smetanova nábřeží a Mostu Legií.

"Každý ročník tohoto festivalu byl pro město velikou událostí, ale letos je to přeci jen něčím speciální, protože letos si připomínáme 30 let výročí sametové revoluce. To jsou události, které začaly kousek odsud na Národní třídě a vyústily v demontáž komunistického režimu," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

A právě toto výročí si festival připomíná a zamýšlí se nad tím, co vlastně dnes všechno slovo revoluce znamená. Na návštěvnost si Signal festival nemůže stěžovat. Je jednou z nejsledovanějších akcí v Praze a každoročně ho navštíví více než 600 tisíc diváků.

anketa

Festival je rozdělený na tři trasy. Jedna vede Malou Stranou, další Starým Městem a poslední Karlínem. Světelné instalace na nich budou zářit až do nedělní půlnoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu